Es pot fer amb pa normal o brioix. Jo l'he fet amb un brioix que tenia al congelador i ara ha sigut un bon moment per aprofitar-lo. El que és important és que siguin sempre tant el pa com el brioix del dia anterior.
Últimament han sortit versions d'elaboració més moderna, que un altre dia provaré de fer, però avui he fet la de sempre. Espero que us agradi.
Brioix fet a casa |
Ingredients:
- Pa o brioix sec de la vigília, la quantitat serà quatre llesques gruixudes, partides per la meitat.
- 0,500 l de llet de vaca
- 100 cl de nata per muntar
- 2 ous
- Un polsim de sal
- Mixt canó de canyella
- La pell d'una llimona
- 60 g de sucre blanc o morè
- 1 cullerada de canyella en pols
1- Posem a bullir la llet, la nata, la pell de llimona, la canyella i la sal. Quan arranqui el bull, apaguem el foc i deixem infusionar tapat durant 15 minuts. Serà el temps suficient perquè la llet quedi amb el gust de tots els aromes.
2- Mentre que s'infusiona la llet, preparem el pa. Li tallarem la crosta i després l'anirem col·locant dins d'una safata una mica fonda.
Brioix casolà |
Sigui brioix o pa han de ser de molla espessa |
4- Batem els ous i passem les llesques de pa per l'ou.
5- En una paella amb oli d'oliva, fregim les llesques per tots els costats. Un cop les anem fregint, les anem col·locant sobre paper de cuina per treure'ls-hi l'excés d'oli.
7- Ara, ja les podem emplatar i menjar.
BON PROFIT!
Suggeriments:
- Per fer la infusió de la llet hi podem posar també vainilla i pell de taronja.
- Si no teniu nata a casa, la podeu fer sense, llavors afegiu 100 cl més de llet.
- Aquestes postres es pot acompanyar amb una boleta de sorbet de llimona o gelat de vainilla o el que més us agradi.
-Sigui brioix o pa han de ser de molla espessa.
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada
Gracias por participar en esta página.