diumenge, 15 de març del 2020

ARRÒS FET AMB PUNTALETTE (Arroz de orzo)

"Arroz de Orzo" una recepta del xef José Andrés que es fa amb pasta. Jo he fet servir Puntalette de la casa De Cecco, una pasta italiana que a nosaltres sempre ens ha encantat.
Ja veureu que és un plat molt ràpid i fàcil de fer, el resultat és molt bo pel qual serà ideal per rebre als vostres amics i familiars amb un àpat original que no quedaran indiferents.



Ingredients per 2 persones:

- 200 g d'escamarlans frescos.
- 170 g de Puntalette Dececco
- 1 porro tallat a trossos.
- 1 ceba de Figueres tallada a trossos.
- 1,500 l d'aigua mineral.
- 3 grans d'alls, trinxats
- 1 c/postres de pebre vermell dolç
- 2 tomàquets de pera madurs, ratllats
- 1/2 gotet de conyac.
- sal
- oli d'oliva verge extra


Pasta Puntalette DeCecco. Podeu fer servir llavor de meló


Elaboració:


1- Prepararem els escamarlans, separant el cap del cos. Tallem el porro i la ceba a trossos, no cal que siguin regulars.





2-Posarem una olla al foc amb un rajolí d'oli. Introduïm el porro i la ceba i remenem. Deixem sofregir fins que agafin una mica de color. Tot seguit, afegim els caps dels escamarlans i donem unes voltes. Amb la mà de morter, esclafem els caps dins de l'olla perquè deixin anar tota la substància del seu interior. Seguidament afegim el conyac i deixem evaporar l'alcohol durant un parell de minuts. Un cop evaporat, aboquem l'1,500 l d'aigua mineral i deixem que bulli durant 30 minuts. No cal que estigui més estona, amb aquests temps és suficient per aconseguir un bon fumet.











3- Mentre cou el fumet, preparem els cossos dels escamarlans. Si són de mida mitjana, els partim verticalment, i els i traiem l'intestí amb l'ajuda d'un escuradents. Si són petits, els podem pelar o els deixem sencers, al vostre gust



4- Passats els 30 minuts. Apaguem el foc i colem el fumet. Reservem.


Mireu de quin color queda el fumet només amb aquests pocs ingredients.

5- Ara en una paella, posem un rajolí d'oli i fem sofregir la ceba i els grans d'all trinxats. No han d'agafar molt de color. Seguidament, abaixem el foc i afegim el pebre vermell. Remenem ràpidament perquè no es cremi i tot seguit afegim el tomàquet, tornem a pujar una mica el foc. Sofregim tot junt uns minuts fins que el tomàquet quedi d'un color vermell intens.








Ha de quedar d'aquest color.

6- Afegim en el sofregit la pasta de puntalette, donem unes voltes per integrar-lo.





7- Ara, aboquem el caldo que encara estarà calent. La quantitat és més o menys 1/2 l de caldo per 200 g de pasta, però podeu orientar-vos posant caldo fins a cobrir la pasta i més tard podeu anar afegint cullerots fins a aconseguir que es cogui la pasta del tot i quedi sec com un arròs. 






8-Un cop abocat el fumet. Salem al gust de cadascú i deixem coure la pasta segons el temps que recomani el fabricant.
En els 5 minuts últims de cocció, si fem servir escamarlans mitjans, els posarem per damunt amb el tall cap avall. Si són més petits, els podeu posar en els últims 2 minuts, courant més ràpidament per la mida.




*Ha de quedar la pasta saqueta amb aspecte d'arròs a la paella.




Notes:
Es pot fer també amb gambes o llagostins.
No cal fer cap pas amb antelació, aquesta recepta és molt ràpida que un arròs.


Bon Profit!!


Ha de quedar la pasta saqueta amb aspecte d'arròs a la paella.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Gracias por participar en esta página.