Inclús, pots variar una mica la recepta depenent del que tinguis a casa.
Ingredients per 25 galetes:
- 100 g de mantega a temperatura ambient
- 30 g de sucre llustre
- 200 g de farina
- 1 culleradeta d'essència de vainilla
- 100 g de pepites de xocolata
- 150 g de xocolate fondant.
Elaboració:
1- Batem la mantega juntament amb el sucre. Us anirà millor una forquilla que unes varetes manuals.
2-Anem afegint la farina a tongades fins a integrar-la totalment i també les pepites de xocolata. Aquesta vegada, pastarem amb les mans, fins a aconseguir una massa homegènia que no se'ns enganxi.
3- Disposem la massa entre dues fulles de paper de forn i estirem amb el corró fins que un gruix de 5 mm.
4- Ara, tallem rectangles de la mateixa mida amb l'ajut d'un tallador de pasta o bé la tallem amb talladors especials de galetes. Jo he fet de les dues maneres perquè fos més divertit, i també per diferenciar les que no porten xocolate, tinc una neta que no li agrada.
5- Un cop les anem tallant, les posem damunt una placa de forn folrada de paper fosforitzat.
I les enfornem a 180°, forn preescalfat, durant 12 minuts.
6- Quan estiguin dorades, les traiem i deixem refredar. Seguidament, les suquem fins a la meitat, en xocolate fos i les deixem assecar sobre un paper de forn. No les toquem fins que la xocolata sigui un altre cop dura.
- Si quan pasteu la massa us queda massa tova, poseu-la una mica a la nevera abans d'estirar-la amb el corró.
- Si no teniu vainilla, les podeu fer de canyella, gingebre o altre especia que tingueu a casa.
- Si no teniu trossets de xocolate, feu sense també quedaran bones.
- El bany de xocolate també el podeu fer amb xocolate amb llet, xocolate blanc.
- És molt important que vigilis el temps de cocció, cada forn agafa una temperatura diferent i és molt fàcil que en els últims minuts es torrin massa.
- Si us passa com a mi, que voleu fer alguna sense xocolate, només haureu de fer dues parts amb la massa i en una part posar les pepites de xocolata i en l'altra no.
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada
Gracias por participar en esta página.