És una recepta de la revista "Cuina" però amb un toc meu per rebaixar-li unes quantes calories i així aconseguir un àpat més lleuger.
L'arrebossat ha quedat bastant cruixent, i gens dificultós de fer. Si teniu curiositat us animo que el proveu.
També podeu fer aquesta recepta amb el nostre arrebossat tradicional d'ou i pa ratllat que de segur quedarà esplèndid.
Aquestes fajitas, van acompanyades amb un guacamole, una amanida de cols i una salsa blanca molt lleugera.
El guacamole en aquesta ocasió, porta menys ingredients, més a baix us deixo la recepta.
*Salsa blanca:
Ingredients:
- 3 c/s de Quark 0% M.G
- 3 c/s d'oli d'oliva verge extra
- 1 c/ postres de mostassa
- sal i pebre negre al gust.
Elaboració:
1- Posem tots els ingredients en un bol, batem amb unes varetes manuals fins a obtenir una mescla fina i homogènia.
*Guacamole
Ingredients:
- 1 alvocat.
- 1/2 ceba blanca dolça, tallada a brunoise molt petita
- El suc de 1/2 llima o llimona
- 6 fulles de coriandre trinxades
- sal a gust
- salsa de Tabasco verda. També podeu posar jalapeños confitats a trossets.
Elaboració:
1. tallem la ceba a trossets petits. Reservem.
2. tallem a trossets l'alvocat, i el ruixem amb el suc de la llima perquè no s'oxidi. Tot seguit, aixafem amb una forquilla fins que quedi fi. Ara ja podem barrejar-lo amb la ceba i el coriandre, i ho amanim tot amb una mica de sal i unes gotes de Tabasco verd. L'amaniment l'aneu provant fins que quedi al vostre gust.
També podeu posar jalapeños confitats a trossets en lloc de la salsa Tabasco.
* Amanida de col blanca i col llombarda
Ingredients:
- 1 poma golden ratllada
- 1/4 de col verda tallada a juliana molt fi.
- 1/2 de col llombarda tallada a juliana molt fi (o 1/4 si és una peça gran)
- 1 pastanaga ratllada
- La salsa blanca de Quark
Verdures ecològiques comprades a @VidaMeva |
Elaboració:
1- Talleu les cols a juliana la més fina possible, igual farem amb la pastanaga i la poma Golden, quan ratlleu la poma li posem al moment la meitat del suc de la llimona perquè no s'oxidi.
Per tallar les verdures i la poma, ho podeu fer bé a ganivet, fins i tot les cols que es fa fàcilment.
La poma i la pastanaga, les podeu fer amb un ratllador gruixut o bé amb l'ajuda d'una mandolina i després ganivet. El que és important, és que tot quedi tallat més o menys a la mateixa mida.
Quan ja tinguem tot tallat, posem tots els ingredients en un bol, prou gran per poder remenar còmodament.
2-Ara afegirem, la salsa blanca que ja l'haurem preparat. I mesclarem fins a aconseguir que tot quedi amanit uniformement. Tastem i rectifiquem de sal, pebre i llimona.
3-Guardem a la nevera com mínim 30 minuts abans de servir-ho.
*Com fregir el bacallà i montar las fajitas:
Ingredients per 2 persones
- 6 tortillas de blat o de blat de moro
- 200 g de bacallà remullat i dessalat
- 100 g de llavors d'amarant, ho trobareu a @lagraneriadelPobleNou
- 1 ou batut
- Julivert
Elaboració:
1- Tallem el bacallà a daus un cop el tinguem ben escorregut i secat amb paper de cuina.
Quan hagi desprès l'excés d'oli, traiem de seguida el paper perquè no torni a estovar-se, ja que si el deixem massa estona, el paper fa l'efecte contrari.
2- El mullem amb l'ou batut i el passem per les llavors d'amarant fins que quedi cobert per tot arreu.
3- Fregim els trossos de bacallà, en abundant oli d'oliva que haurem escalfat a 170º, durant 2-3 minuts fins que quedi daurat. El traiem de la paella i els escorrem sobre un paper de cuina.
4- Escalfem una paella i daurem les tortillas, 1 minut per cada costat. També podeu fer-ho com vaig explicar en l'altre recepta de fajitas de pollastre, ho podeu veureu aquí.
5- Ara, omplim les tortillas posant una capa de guacamole, i 2-3 trossos de bacallà i una mica de julivert trinxat per damunt. Al costat, posarem l'amanida de col.
- Si us de gust també podeu posar amanida dins de la fajita.
Suggeriments:
- Hi va molt bé acompanyar amb unes fulles de canonges, o ruca, o bé una barreja de brots verds.
- També podeu arrebossar el bacallà amb pa ratllat tradicional, o bé amb PanKo (pa ratllat japonès), etc.
- L'amanida la podeu fer amb antelació. A l'hora de servir-la, elimineu l'aigua que hagi pogut desprendre.
-Aquesta amanida de col és molt refrescant. És ideal per acompanyar carn de porc, vedella i fins i tot peix a la graella.
una mescla fina i homogènia.
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada
Gracias por participar en esta página.