dissabte, 7 de març del 2020

"FAJITAS" LLEUGERES DE BACALLÀ AMB AMANIDA DE COLS

Una recepta original de FajitasTe com ingredient principal el bacallà, que està arrebossat amb un cereal que jo personalment no coneixia, l'amarant. 
És una recepta de la revista "Cuina" però amb un toc meu per rebaixar-li unes quantes calories i així aconseguir un àpat més lleuger.
L'arrebossat ha quedat bastant cruixent, i gens dificultós de fer. Si teniu curiositat us animo que el proveu. 
També podeu fer aquesta recepta amb el nostre arrebossat tradicional d'ou i pa ratllat que de segur quedarà esplèndid.
Aquestes fajitas, van acompanyades amb un guacamole, una amanida de cols i una salsa blanca molt lleugera.

El guacamole en aquesta ocasió, porta menys ingredients, més a baix us deixo la recepta. 





*Salsa blanca:
Ingredients:
- 3 c/s de Quark 0% M.G
- 3 c/s d'oli d'oliva verge extra

- 1 c/ postres de mostassa
- sal i pebre negre al gust.
Elaboració:
1- Posem tots els ingredients en un bol, batem amb unes varetes manuals fins a obtenir  una mescla fina i homogènia.



*Guacamole
Ingredients:
- 1 alvocat.
- 1/2 ceba blanca dolça, tallada a brunoise molt petita
- El suc de 1/2 llima o llimona
- 6 fulles de coriandre trinxades
- sal a gust
- salsa de Tabasco verda. També podeu posar jalapeños confitats a trossets.
Elaboració:
1. tallem la ceba a trossets petits. Reservem.
2. tallem a trossets l'alvocat, i el ruixem amb el suc de la llima perquè no s'oxidi. Tot seguit, aixafem amb una forquilla fins que quedi fi. Ara ja podem barrejar-lo amb la ceba i el coriandre, i ho amanim tot amb una mica de sal i unes gotes de Tabasco verd. L'amaniment l'aneu provant fins que quedi al vostre gust. 

També podeu posar jalapeños confitats a trossets en lloc de la salsa Tabasco.




Amanida de col blanca i col llombarda
Ingredients:
- 1 poma golden ratllada
- 1/4 de col verda tallada a juliana molt fi.
- 1/2 de col llombarda tallada a juliana molt fi (o 1/4 si és una peça gran)
- 1 pastanaga ratllada
- La salsa blanca de Quark



Verdures ecològiques comprades a @VidaMeva

Elaboració:
1- Talleu les cols a juliana la més fina possible, igual farem amb la pastanaga i la poma Golden, quan ratlleu la poma li posem al moment la meitat del suc de la llimona perquè no s'oxidi.
Per tallar les verdures i la poma, ho podeu fer bé a ganivet, fins i tot les cols que es fa fàcilment. 
La poma i la pastanaga, les podeu fer amb un ratllador gruixut o bé amb l'ajuda d'una mandolina i després ganivet. El que és important, és que tot quedi tallat més o menys a la mateixa mida.
Quan ja tinguem tot tallat, posem tots els ingredients en un bol, prou gran per poder remenar còmodament.
2-Ara afegirem, la salsa blanca que ja l'haurem preparat. I mesclarem fins a aconseguir que tot quedi amanit uniformement. Tastem i rectifiquem de sal, pebre i llimona. 
3-Guardem a la nevera com mínim 30 minuts abans de servir-ho.


*Com fregir el bacallà i montar las fajitas:


Ingredients per 2 persones

- 6 tortillas de blat o de blat de moro
- 200 g de bacallà remullat i dessalat
- 100 g de llavors d'amarant, ho trobareu a @lagraneriadelPobleNou
- 1 ou batut
- Julivert
Elaboració:
1- Tallem el bacallà a daus un cop el tinguem ben escorregut i secat amb paper de cuina.




Quan hagi desprès l'excés d'oli, traiem de seguida el paper perquè no torni a estovar-se, ja que si el deixem massa estona, el paper fa l'efecte contrari.
2- El mullem amb l'ou batut i el passem per les llavors d'amarant fins que quedi cobert per tot arreu.




3- Fregim els trossos de bacallà, en abundant oli d'oliva que haurem escalfat a 170º, durant 2-3 minuts fins que quedi daurat. El traiem de la paella i els escorrem sobre un paper de cuina.




4- Escalfem una paella i daurem les tortillas, 1 minut per cada costat. També podeu fer-ho com vaig explicar en l'altre recepta de fajitas de pollastre, ho podeu veureu aquí.
5- Ara, omplim les tortillas posant una capa de guacamole, i 2-3 trossos de bacallà i una mica de julivert trinxat per damunt. Al costat, posarem l'amanida de col. 




- Si us de gust també podeu posar amanida dins de la fajita.



Suggeriments:
- Hi va molt bé acompanyar amb unes fulles de canonges, o ruca, o bé una barreja de brots verds.
- També podeu arrebossar el bacallà amb pa ratllat tradicional, o bé amb PanKo (pa ratllat japonès), etc.
- L'amanida la podeu fer amb antelació. A l'hora de servir-la, elimineu l'aigua que hagi pogut desprendre.

-Aquesta amanida de col és molt refrescant. És ideal per acompanyar carn de porc, vedella i fins i tot peix a la graella.




una mescla fina i homogènia.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Gracias por participar en esta página.