És una recepta amb ingredients que tenia a casa. Si no teniu aquesta classe de fideus, ho podeu fer amb fideus de cabell d'àngel.
Els fideus de fumet són una especialitat de la marca Sandro Dessï, nosaltres els havíem venut durant moltíssim temps a la nostra botiga. Ara els podreu trobar a botigues especialitzades. Us deixo l'enllaç de la seva web on trobareu les botigues on la podeu comprar i també per si voleu saber la història d'aquesta empresa familiar que fa tants anys que està treballant i investigant perquè gaudim de la millor pasta italiana feta a Catalunya.
Ingredients per a 2 persones:
- 200 g de fideus de fumet
- 300 g calamarcets
- 4 escalunyes a dauets petits o una ceba mitjana
- 2 grans d'all picats
- 1/2 gotets de xerès sec o un altre.
- 1 caiena
- oli d'oliva
- sal
- una espurna de pebre negre mòlt
- aigua mineral, la suficient per cobrir els fideus
- 1 cassola àmplia perquè els fideus quedin en una sola capa en coure'ls.
Per a l'allioli
- 2 grans d'all negre
- 1/2 gra d'all normal sense el germinat
- 1 ou
- oli d'oliva
- unes gotes de suc de llimona
- oli
- sal
Aquí com fer-lo
Elaboració:
1- Netejar bé els calamars.
2- Posar oli a la cassola i sofregir l'all i la ceba. A mitja cocció afegiu-hi la meitat del vi per ajudar a caramel·litzar.
3- Una vegada ofegada la ceba, afegir els calamars i donar unes voltes per integrar. Salpebrar, posar la caiena i per últim afegir el vi restant i deixar evaporar l'alcohol. Ara ja estaran els calamarsets fets.
5- Coem el temps que indiqui el fabricant en l'envàs.
6- Mentrestant, fem un allioli amb els alls negres. Si no teniu ho podeu fer amb alls normals.
7- En servir escampar una mica de julivert i unes culleradetes d'allioli per sobre dels fideus.
BON PROFIT!
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada
Gracias por participar en esta página.