diumenge, 21 de juny del 2020

TATIN DE CARBASSÒ I PERNIL IBÈRIC


Com he gaudit amb aquesta recepta!! És molt divertida, original i a més a més queda boníssima. 
La massa és una massa brisa feta amb oli, sense mantega per fer-la més lleugera.


Ingredients per a 4:


Per la massa:

- 200 g farina de blat
- 50 g d'oli d'oliva verge extra
- 65 g d'aigua
- 1/2 c/c de sal 
- 1/2 c/c de sucre integral o blanc


Per al farcit:
- 4 carbassons tallats a daus de 3 dits
- 1 ceba tallada a llunes
- 1 c/c de mantega
- 3 c/s d'oli verge extra
- 75 g de pernil ibèric
- Unes 4 tallades de formatge emmental
- sal i pebre negre mòlt



Elaboració:

1- Tallem la ceba i la fregim en una paella amb la mantega i les 3 cullerades d'oli durant 5 minuts a foc suau, salpebrem. Separem i reservem



2- Rentem i tallem els carbassons. I els posem drets a la paella on hem fet la ceba i els cuinem durant 20' a foc suau 10' per cada costat, vigilant que no es torrin molt.



3- Mentre fem la massa. Posem tots els ingredients en un bol i pastem fins a integrar tots els ingredients i obtenir una massa homogènia, formem una bola. Tapem i esperem que es cuinin els carbassons.





Tapem i deixem reposar uns minuts

4- Quan els carbassons estiguin fets, posem en un motlle de 22 cm la ceba, el carbassó, el formatge Emmental.





5- Estirem la massa en forma rodona de la mida del motlle. Posem la massa sobre el motlle amb els carbassons, punxem amb una forquilla i fiquem al forn preescalfat a 200 ° durant 30 minuts. Si es torra molt, el tapem amb un paper.






6- Passats ​​els trenta minuts, traiem la preparació del forn i li donem la volta sobre un plat.




7- Finalment, quan refredi una mica, posem per sobre el pernil ibèric i mengem temperat.

Suggeriments:

. Podeu posar la quantitat i tipus de formatge que més us agradi.
. Els carbassons és millor que no siguin molt grans, petits queden i van      millor per col·locar-los dins de motlle. 
.En lloc de pernil podeu posar cansalada viada ibèrica, bacó fumat, etc.



Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Gracias por participar en esta página.