Arròs guanyador del 3r premi en el concurs d'arrossos del Restaurant Suquet de l'Almirall, Barcelona 2017.
Jo el dia que el vaig fer, vaig aprofitar unes miques de verdures que tenia al congelador i 2 carxofes fresques que rodaven per la nevera. Això si, el bacallà, sempre procuro tenir-ne per dessalar i em soluciona un àpat. Aquest cop em va resultar un arròs molt bo.
La veritat és que aquest arròs va ser un cúmul de records, el meu pare... el meu avi...i el últim viatge a Roma.... la carxofa que veieu al mig, la vaig fer com les que es fan a Roma, Carxofi alla giudia.
En fi, mentre el feia vaig passar una estona molt agradable i vaig aconseguir una combinació de sabors i textures molt interessants, controlant les coccions i aconseguit tenir un contrast entre el cruixent de les verdures i el punt de l'arròs.
Espero que ús agradi tant com a mi i com al Suquet de l'Almirall.
INGREDIENTS PER 2 PERSONES
- 180 g d'arròs bomba
- 200 g de bacallà dessalat
- 3 tomàquets
- 1 ceba
- Oli d'oliva
- Aigua o Brou vegetal o brou suau de peix
- 50 g de mongetes verdes congelades ( poden ser fresques)
- 50 g de bròquil congelat (pot ser fresc)
- 1/2 pebrot vermell i 1/2 pebrot verd tallats a daus.
- 1 carxofa tallada a trossets no gaire petits
- 1 carxofa sencera fregida. (explico com fer-la al final de la recepta)
- 3 grans
- Un raig de vi blanc sec
- Uns brins de safrà
ELABORACIÓ:
Rentem bé tota la verdura i tallem a trossets els pebrots i la ceba, el tomàquet el ratllem i trinxem els alls.
Seguidament posarem a escaldar la verdura, durant tres minuts, i refredem en un bol amb aigua i gel. Així quedaran d'un color intens i a la vegada tallarem la cocció. Escorrem i reservem.
- 1 ceba
- Oli d'oliva
- Aigua o Brou vegetal o brou suau de peix
- 50 g de mongetes verdes congelades ( poden ser fresques)
- 50 g de bròquil congelat (pot ser fresc)
- 1/2 pebrot vermell i 1/2 pebrot verd tallats a daus.
- 1 carxofa tallada a trossets no gaire petits
- 1 carxofa sencera fregida. (explico com fer-la al final de la recepta)
- 3 grans
- Un raig de vi blanc sec
- Uns brins de safrà
ELABORACIÓ:
Rentem bé tota la verdura i tallem a trossets els pebrots i la ceba, el tomàquet el ratllem i trinxem els alls.
Seguidament posarem a escaldar la verdura, durant tres minuts, i refredem en un bol amb aigua i gel. Així quedaran d'un color intens i a la vegada tallarem la cocció. Escorrem i reservem.
Agafeu una cassola i escalfeu un bon raig d'oli d'oliva verge extra.
Sofregim la ceba, l'all, i mullem amb una mica de vi blanc sec per acabar de coure'ls.
A continuació afegirem primer els pebrots, donem un tomb i després el tomàquet, i deixarem que es faci tot fins que agafi un coloret fosc.
En una paella a part fregim una mica la carxofa tallada a trossos, i reservem..
Tot seguit afegirem, en el sofregit, una cullerada de pebre vermell dolç i remenem ràpidament perquè el pebre no es cremi.
Ara introduïm el bacallà tallat a trossos, les carxofes i l'arròs. Remenem suaument per no trencar el bacallà i les carxofes i aconseguir que l'arròs quedi sofregit.
Mentre posem a escalfar aigua mineral o el brou de verdures
Acabat de sofregir l'arròs, aboquem l'aigua o brou bullent. Rectifiquem de sal, tenint en compte que el bacallà aporta sal, i el safrà. Deixem coure 10 minuts, passat aquest temps introduïm les verduretes, repartint-les per tota la superfície. Ara deixarem coure 5 o 6 minuts més fins que quedi l'arròs cuit.
*Al final poseu la carxofa sencera al mig prèviament fregida. (Carxofi alla giudia)
Per fer-la:
- Primer la netegem, eliminant totes les fulles exteriors, deixant les més tendres del mig. Seguidament rapelem el tronc de la carxofa. Un cop tot net fem una primera cocció amb oli d'oliva a 150°, fins que quedi daurada i tendra. Després, l'escorrem de l'oli i un cop freda separem una mica les fulles i la salem una mica per dins. La tornem a fregir una mica més, a 180°, fins que queda cruixent.
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada
Gracias por participar en esta página.