Aquesta recepta es pot fer amb qualsevol peix de carn ferma que pugui cuinar al forn. A casa dels meus pares el més normal era que es fes amb llobarro, però us haig de dir que aquesta elaboració és tan fàcil i bona que sempre queda molt bé. Del que heu de tenir més cura, és del temps de cocció del peix, ja que és el més important per aconseguir l'èxit del plat.
Ingredients:
-1 Corball fresc obert i sense escates.
- 4 grans d'all
- 6 porros (opcional)
- 3 patates vermelles
- 3 bitxos
- Oli d'oliva
- sal i pebre
Elaboració:
1- Netegem una mica el peix sota l'aigua i l'eixuguem amb paper. Un cop sec, el salpebrem per dins i per fora.
Pelem les patates i les tallem a rodanxes no molt fines i les reservem.
Pelem els alls i els laminem. Pelem els porros, els partim de dalt a baix i tallem la part més verda com si fos un pinzell. Reservem.
2- Ara en una paella fregim lleugerament les patates en oli. Un cop daurades les col·loquem en una safata apta per anar al forn, cobrint tot el fons.
3- En el mateix oli fregim els porros fins a daurar i els posem sobre paper absorbent. Reservem.
4- Escalfem el forn a 200 °
5- Col·loquem el peix a sobre les patates i l'amanim amb una mica d'oli oliva. Quan el forn estigui calent, introduïm la safata i deixem coure durant 10/12 minuts. Al cap de 5 minuts li tirem el vi per sobre i deixem acabar la cocció.
6- Mentre amb una mica de l'oli de fregir les patates fregim els alls laminats i els bitxos fins que els alls estiguin daurats. Seguidament baixem el gas i aboquem amb molt de compte el vinagre sense deixar de remenar. Deixem que perdi força i seguidament afegim el pebre vermell també sense deixar de remoure i traiem la paella del foc perquè no es cremi el pebre vermell.
7- Ara ja hauran passat els 12 minuts de forn. Traiem la safata del forn amb cura i aboquem l'oli que acabem de fer per sobre del peix i de les patates. Fiquem de nou al forn 3 minuts més i ho traiem.
8- Ja fora del forn escampem per sobre els alls porros que teníem fregits si heu decidit fer-los.
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada
Gracias por participar en esta página.