dijous, 13 de setembre del 2018

LLENGUADO A LA MEUNIÈRE

Avui, un plat que fèiem a casa dels meus pares. És un plat típic de la cuina francesa, es cuina amb mantega i s'acostuma a acompanyar amb una amanida o amb unes patates cuites. 

Aquesta recepta, consta de pocs ingredients però és molt important que siguin de bona qualitat, ja que serà l'èxit del resultat final.

Com em varen ensenyar els meus pares, el peix ha de ser d'una mida de ració d'uns 200 grams o bé d'una mida molt més gran que puguin sortir uns bons filets. Sempre conservar la pell i demanar-li al peixater o peixatera que us els escati molt bé.

La tòfona, també ha de ser de bona qualitat, però no cal que sigui de les més cares. Si és necessari, demaneu consell al vostre xarcuter de confiança.




Ingredients per 3 persones:

- 3 Llenguados de 200 g.

- El suc d'una llimona.
- 1/2 gotet de vi Ranci.
- Tòfona de 10 g. la meitat
- un bon tros de mantega uns 50g.- 75g. i un raig d'oli oliva per barrejar amb la mantega per fregir.
- sal
- Julivert
- Farina blanca



Elaboració:
 

1- Netejarem bé el peix, tallem les espines laterals i netegem els restes de vísceres que puguin quedar en el ventre. Li haurem demanat al peixater que escati el peix, així el podrem fer amb la pell i quedarà molt més gustós. Salem per les dues bandes.


2- Preparem una paella amb la mantega i l'oli. Posem al foc perquè agafi temperatura i es fongui la mantega. Mentre enfarinem el peix amb la farina, espolsant l'excés d'ella. Reservem.



3- Un cop calent l'oli i la mantega, fregim el peix per les dues bandes fins que agafi un color daurat. Ha de ser un fregit lleuger, ja que després acabarem la cocció al forn.




4- L'anem col·locant en una safata per anar al forn que prèviament l'haurem cobert tot els fons de pa ratllat. Posem per sobre el peix la tòfona tallada a trossets petits. Reservem l'oli en la paella, apartada del foc.







5- Espremem la llimona i colem el suc. La paella on ha quedat l'oli de fregir, la posem a foc suau i hi aboquem el suc, remenem i tot seguit afegim la copeta de vi Ranci. Deixem evaporar l'alcohol durant un minut i sense deixar de remenar. Apaguem el foc i reservem.








6- Mentrestant, haurem escalfat el forn a 170°. Aboquem tota la salsa resultant per sobre el peix i tot seguit el posem al forn durant 7 a 10 minuts perquè s'acabi de fer i agafi tot el sabor de la salsa. El temps és orientatiu, heu de vigilar que no es passi la cocció. Podeu comprovar que estigui fet, separant una mica la carn del mix sobre l'espina. Si veieu que es torra massa, tapeu amb paper d'alumini la safata.







7- Un cop cuit, el traieu del forn i escampeu julivert fresc per damunt, li donarà un toc fresc i de sabor.




Nota:


-És important que en fregir el peix ho féu amb cura de no recremar l'oli, ja que després l'haureu de fer servir.
- Si l'oli, quedes amb moltes impureses, el podeu colar abans de posar la llimona i el vi.
- Podeu deixar el plat avançat fins abans de posar al forn i acabar de coure'l quan sigui l'hora de menjar-lo. 
- Aquest plat també es pot fer amb filet de Bruixa (Gallo).


.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Gracias por participar en esta página.