divendres, 18 de novembre del 2022

COCA DEL MAS

   És una coca ideal per berenar o bé per postres acompanyada d'una crema catalana, gelat de vainilla o nata.



Ingredients:

- 300 g de sucre.

- 300 g de farina.

- 3 ous.

- Llimona ratllada.

- Dues culleradetes de Matafaluga.

- Un pessic de sal.

- 50 ml. d'oli.

- 50 ml licor d'anís sec.

- 100 ml de llet.

- 1 sobre de llevat.

- 30 g de pinyons.

- Mantega per untar el motlle

- Un motlle de 27x17cm i 4 cm d'alçada.

PREPARACIÓ:

1- Enceneu el forn a 180º. Unteu el motlle amb mantega i poseu-hi un paper al fons que també l'untareu.

2- Separem les clares dels rovells i comencem a muntar les clares a punt de neu. Quan comencin  a muntar, anem afegint les tres cullerades rases de sucre. Així quedaran ben fortes.

3- Poseu en un bol els rovells d'ou i el sucre restant. Bateu-ho amb la batedora fins que blanquegi. Seguidament afegiu-hi la Matafaluga, la ratlladura de llimona i després l'oli, l'anís i la llet i acabeu-ho de batre.

4- Remenant amb suavitat amb una pala de goma, aneu-hi afegint la farina barrejada amb el llevat tamisats . Quan tingueu tota la farina ben incorporada afegirem les clares a cullerades i barrejant-les amb moviments envoltants de baix a dalt.

5- Tot seguit quan tingueu la pasta ben barrejada, aboqueu-la al motlle i escampeu-hi una mica de sucre i els pinyons.

6- Poseu la preparació a a coure a la part del mig del forn preescalfat  a 180º, de 20 a 25 minuts. Comproveu que la coca és cuita si punxant-la amb una agulla, aquesta surt neta.

Un cop freda, desemmotlleu-la i poseu-la en una plata.

Nota:

* Podeu posar el forn a funció sense aire

* Quan la traieu del forn i quan sigui molt calenta , la podeu ruixar amb una mica més d'anís.

* En lloc de pinyons, podeu posar ametlles a bastonets, crocant d'avellanes, cireres confitades, etc. 

* També podeu acabar de decorar amb xocolata fosa com veieu a la foto de protada. Totes les combinacions queden de meravella.



Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Gracias por participar en esta página.