És una coca ideal per berenar o bé per postres acompanyada d'una crema catalana, gelat de vainilla o nata.
- 300 g de sucre.
- 300 g de farina.
- 3 ous.
- Llimona ratllada.
- Dues culleradetes de Matafaluga.
- Un pessic de sal.
- 50 ml. d'oli.
- 50 ml licor d'anís sec.
- 100 ml de llet.
- 1 sobre de llevat.
- 30 g de pinyons.
- Mantega per untar el motlle
- Un motlle de 27x17cm i 4 cm d'alçada.
PREPARACIÓ:
1- Enceneu el forn a 180º. Unteu el motlle amb mantega i poseu-hi un paper al fons que també l'untareu.
2- Separem les clares dels rovells i comencem a muntar les clares a punt de neu. Quan comencin a muntar, anem afegint les tres cullerades rases de sucre. Així quedaran ben fortes.
3- Poseu en un bol els rovells d'ou i el sucre restant. Bateu-ho amb la batedora fins que blanquegi. Seguidament afegiu-hi la Matafaluga, la ratlladura de llimona i després l'oli, l'anís i la llet i acabeu-ho de batre.
4- Remenant amb suavitat amb una pala de goma, aneu-hi afegint la farina barrejada amb el llevat tamisats . Quan tingueu tota la farina ben incorporada afegirem les clares a cullerades i barrejant-les amb moviments envoltants de baix a dalt.
5- Tot seguit quan tingueu la pasta ben barrejada, aboqueu-la al motlle i escampeu-hi una mica de sucre i els pinyons.
6- Poseu la preparació a a coure a la part del mig del forn preescalfat a 180º, de 20 a 25 minuts. Comproveu que la coca és cuita si punxant-la amb una agulla, aquesta surt neta.
Un cop freda, desemmotlleu-la i poseu-la en una plata.
Nota:
* Podeu posar el forn a funció sense aire
* Quan la traieu del forn i quan sigui molt calenta , la podeu ruixar amb una mica més d'anís.
* En lloc de pinyons, podeu posar ametlles a bastonets, crocant d'avellanes, cireres confitades, etc.
* També podeu acabar de decorar amb xocolata fosa com veieu a la foto de protada. Totes les combinacions queden de meravella.
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada
Gracias por participar en esta página.