Un pastís d'un agradable sabor a coco que
contrasta perfectament amb l'acidesa dels fruits vermells. No és excessivament
dolç, el sucre que fem servir és sucre integral de canya que podem substituir
per pasta de dàtil per fer-lo una mica més saludable.
És molt fàcil i resulta ideal per esmorzar o
berenar.
Per les mides farem servir l'envàs del iogurt.
. 3 ous
. 1 iogurt de coco
. 120 g de sucre integral de canya o 1 mida de iogurt
. 200 g de farina o 2 mides de iogurt
. 1 mida de coco ratllat
. 1/2 mida d'oli de coco o d'oliva
. 16 g de llevat químic o 1 sobre de Royal.
. Un grapat de fruits vermells, poden ser congelats
. La pell ratllada d'una llimona i dues cullerades del seu suc.
Elaboració:
1. Preescalfem el forn a 180º a dalt i baix sense aire. Folrem amb paer el fons d'un motlle llarg de plum-cake.
2. Posem en un atuell gran, el iogurt, els ous,
l'oli i el sucre. Batem fins a barrejar molt bé tots els ingredients.
3. Tamisem la farina i el llevat. Els afegim en
dos cops a la barreja anterior i continuem batent fins a aconseguir una pasta
homogènia. Seguidament, afegim el coco, la ratlladura i suc de la llimona. Tornem a
barrejar suaument.
4. Aboquem la barreja al motlle i aplanem la
superfície amb una espàtula perquè quedi anivellat. Escampem al damunt els
fruits vermells i enfonsem algun cap a dins de la massa.
5. Posem el motlle al forn a 180° durant uns 40
minuts. Si veieu que es torra massa poseu un tros de paper a sobre per
evitar-ho.
6. El traiem del forn, una vegada hàgiu comprovat
la cocció amb un escuradents, i el deixem refredar.
7. Un cop fred, el desemmotllem i el decorem amb
una mica més de coco ratllat o sucre glaç per sobre.
Suggeriment:
. Si voleu fer servir pasta de dàtil,
l'equivalent és 1/2 envàs de iogurt.
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada
Gracias por participar en esta página.