A vegades tenim clares d'ou d'altres elaboracions i no sabem què fer-ne amb elles. Aquí us deixo una recepta d'un pastís per adults, ja que porta una mica de Cointreau i és per menjar només en alguna ocasió. És molt fàcil, ràpid i una solució deliciosa d'aprofitament.
Ingredients per 3 persones:
- 3 clares d'ou
. 75 g de sucre glacé
. 15 g de cacau en pols
. 35 g de farina
. Un polsim de sal
. 1 cullerada de cafè de llevat químic
. 1/3 de cullereta de cafè de vainilla
. 1/2 tasseta de cafè de Cointreau
. Sucre granulat per decorar al final (podeu fer servir sucre normal)
* He fet servir un motlle de 15 cm de diametre.
* Si voleu el pastís més gran, dobleu les quantitats, però vigileu la quantitat de licor :) I poseu un motlle mes gran.
1. Preescalfem el forn a 180º
2. Barregem tots els ingredients sòlids i els tamisem.
3. Muntem les clares a punt de neu, quan estiguem a la meitat de muntar-les, afegim el sucre glas i continuem muntant, fins que estiguin ben fermes i brillants.
4. Ara, introduïm la barreja de cacau i farina amb les clares integrant-la amb moviments suaus envoltants i de baix a dalt, fins a aconseguir una pasta homogènia
5. Posem la pasta en un motlle rodó i petit, untat
amb mantega.
6. Posem al forn durant 20/25 minuts sempre vigilant la cocció, ja sabeu que cada forn és diferent i pot variar uns minuts.
7. Un cop fet i cuit, traiem del forn i tot seguit, punxem la superfície amb un escuradents i ruixem amb el Cointreau i decorem amb el sucre granulat.
Suggeriments:
* El sucre granulat el podeu trobar ja fet. Si el voleu fer és tan senzill com humitejar el sucre glas perquè es faci compacte i després trossejar-lo amb les mans mateixes. Us aconsello que ho feu afegint de mica en mica l'aigua per tal que el sucre la vagi absorbint a poc a poc.
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada
Gracias por participar en esta página.