divendres, 31 de maig del 2024

PASTÍS RÚSTIC DE CREMA AMB ALBERCOCS




 
Ingredients: 
300 grams d'albercocs
200 grams de farina
100 grams de mantega
3 cullerades de sucre glaç
pessic de sal


PER AL CRUMBLE
60 grams de sucre bru
1 cullerada de canyella
160 grams de farina
80 grams de mantega


PER A LA CREMA
250 mil·lilitres de llet
3 rovells d'ou
50 grams de sucre
20 grams de farina de blat de moro
1 tros de pell de llimona
1 branqueta de canyella

ELABORACIÓ

1.Posa la farina en un bol ampli formant un volcà i afegeix al centre la sal, el sucre glaç, la mantega ben freda tallada a daus i 3 cullerades d'aigua. Aixafa amb els rovells dels dits fins que obtinguis una massa homogènia, tapa-la i deixa-la reposar a la nevera durant almenys 30 minuts.


2.Prepara la crema. Aboca la llet en un cassó, afegeix la pell de llimona rentada i la canyella, i porta a ebullició. Barreja en un bol els rovells amb el sucre i la maizena, i bat amb varetes. Afegeix-hi la llet colada i remou bé.


3.Passa la barreja per un xinès per eliminar impureses, aboca-la de nou al cassó i cou a foc suau, sense deixar de remenar, fins que obtinguis una crema llisa i espessa. Deixa refredar una mica.

4.Renteu i assequeu els albercocs, partiu-los per la meitat i traieu-los l'os. Folre la base d'un motlle desmuntable rodó amb un full de paper de forn.



5.Traieu la massa de la nevera i esteneu-la sobre la superfície de treball amb ajuda d'un corró. Folra el motlle amb ella, aboca la crema i distribueix per sobre els albercocs.





6.Barreja tots els ingredients del crumble en un bol i treballa amb les puntes dels dits. Reparteix sobre el pastís i cou 45 o 50 minuts al forn preescalfat a 180° o fins que la superfície quedi torradeta.





Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Gracias por participar en esta página.