Segur que heu vist una pila de receptes d'aquest pastís de tardor-hivern. És un pastís boníssim ideal para aprofitar els plàtans que queden enrederits a la nevera.
La recepta que he fet és de@lasmariacocinillas És perfecta, no porta ou i els ingredients són bàsics i normalment es tenen a casa. El pastís queda superesponjós i si utilitzeu el motlle adequat, us sortirà així d'alt.
El motlle és per plum-cake de 20 cm de llarg i 10 cm d'alt. Si el feu amb motlle rodó, millor que la mida sigui d'uns 20/22 cm de diàmetre, així us quedarà el pa de pessic alt com veieu a la foto.
Ingredients:
- 180 ml d'oli d'oliva
- 250 ml de llet
- 150 g de sucre. Jo he posat de coco
- 375 g de farina
- 2 plàtans molt madurs per la massa i 1 plàtan per decorar.
- 2 culleradetes de llevat químic
- El suc d'una llimona
- Un grapar de gotes de xocolata
- un pessic de sal
- 1 culleradeta de canyella.
Elaboració:
1. Triturem els plàtans amb una forquilla
2. Afegim els ingredients líquids de la recepta, la llet, l'oli i el suc de llimona. Remenem per integrar-los bé.
3. Un cop ben barrejats, introduïm els i ingredients secs, la farina i el llevat, la sal, la canyella i el sucre, remenem. Finalment, afegim les gotes de xocolata i tornem a remenar.
3. En el motlle posem un paper al fons i l'untem les parets amb oli. Preescalfem el forn a 180° a dalt i a baix i sense aire.
4. Aboquem la massa al motlle, posem el plàtan al damunt i més gotes de xocolata. Ara, l'introduïm al forn ja calent durant 50 minuts.
Comproveu la cocció amb un escuradents abans de treure'l.
5. Un cop cuit, traiem el pastís del forn i deixem refredar abans desemmotllar.
Suggeriments:
* enfarineu una mica les gotes de xocolata, així no s'enfonsaran i quedaran repartides per tota la massa.
* Talleu el plàtan de decorar per la meitat de dalt a baix i després torneu a tallar cada meitat un altra vegada de dalt a baix.
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada
Gracias por participar en esta página.