RECEPTA RÀPIDA DE BACALLÀ
Avui, una recepta improvisada.
L'he anat fent segons els ingredients que tenia a la nevera. Un dels ingredients que utilitzat han estat, dos trossos de morro de bacallà dessalat que tenia al congelador i que vaig treure ahir a la nit, per anar descongelant a poc a poc.
De primeres volia fer un arròs, però he pensat que el tall era massa maco perquè quedes esmicolat dins de l'arròs. Per aquesta raó he fet una recepta bona i ràpida que he desenvolupat a mesura que he anat cuinant.
És una de les coses que més m'agrada, combinar a la meva manera els ingredients.
El resultat ha sigut molt bo. Ha ajudat que els productes són boníssims. Les hortalisses que he utilitzat són de l'hort del meu amic Francesc i el morro de bacallà d'una qualitat fantàstica.
Aquí teniu la recepta tal com l'he fet.
Ingredients per dues persones:
- 2 talls de morro de bacallà dessalat.
- 1 o 2 ous durs.
- 1 ceba gran, tallada a llunes.
- 2 tomàquets madurs, tallats a trossos irregulars.
- 1 gra d'all, sencer.
- 4 trossets de pebrot verd per la salsa.
- Un rajolí de vi blanc sec.
- Una cullereta de pebre vermell dolç de la Vera.
- Sal i pebre molta.
- Uns tallets de pebrot verd cru o millor uns trossets de piparra per acompanyar.
Elaboració:
1- Hem de tenir el bacallà dessalat, si pot ser millor morro. Un cop ben eixut, amb paper de cuina mateix, l'enfarinem per tots els costats. No cal salar, ja que el bacallà ja tindrà el seu punt de sal que li haurem donat al remullar-lo, cadascú al seu gust.
Mentrestant, haurem posat oli d'oliva abundant en una paella. Quan estigui ben calent, fregim el bacallà a foc fort. Primer per la banda que no té pell. No tocarem, per donar la volta, fins que sigui ben daurat d'aquest costat.
Seguidament, anirem daurant per tots els costats.
Un cop fregit, per totes bandes, el traiem de l'oli i reservem.
2-Colem l'oli per eliminar el residu de farina. En aquest oli, fregim la ceba, l'all i el pebrot verd, durant 5 minuts, i posem un polsim de sal . Seguidament, afegim el tomàquet, que anirem trossejant amb l'espàtula de fusta. Posem el pebre vermell, rectifiquem de sal i si és necessari hi posarem una mica de sucre per reduir l'acidesa. Passats uns 5 minuts, afegirem un rajolí de vi blanc sec que deixarem reduir l'alcohol durant uns 5 minuts més.
Mentre fem el sofregit, courem els ous durant 10 minuts. Reservem.
3- Ara, ja és el moment d'incorporar el bacallà dins de la salsa i deixar que s'escalfi a foc suau perquè no s'agafi al fons de la paella, també pelarem i tallarem per la meitat els ous i els posarem pel voltant.
Ja podrem servir i gaudir d'aquest senzill plat.
Bon profit!
Nota:
- es pot acompanyar amb qualsevol llegum, patates fregides o arròs bullit.
- També és molt recomanable acompanyar d'una bona amanida verda variada.
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada
Gracias por participar en esta página.