Avui una recepta de calamar a la Romana. De fet és una de molt senzilla. El tipus d'arrebossat que s'utilitza serveix per a diferents receptes com són les albergínies amb mel, per arrebossar bacallà, carxofes, etc.
Ingredients:
- Calamars mitjans.
- farina blanca
- aigua mineral amb gas, jo utilitzo Vichy Catalan.
- oli de gira-sol per fregir. És més suau i no dóna tant de sabor a l'arrebossat.
- safrà o colorant natural (optatiu). Jo he fet servir cúrcuma.
-el suc d'una llimona
- Sal i pebre negre molta.
*les quantitats dependrà del nombre de calamars.
PREPARACIÓ
1. Netegem bé els calamars per dins i per fora. Vigilant que no quedi res de sorra.
2. Els tallem a rodelles, no molt gruixudes, i en reservem les potes i les aletes per fer uns fideus o un arròs un altre dia.
3. Deixem marinar les rodelles de calamar en el de suc de llimona. Durant una mitja hora, més o menys.
4. En un bol fem la pasta per arrebossar. Barregem la farina, aigua de Vichy i una mica de sal. Remenem fins a aconseguir una barreja lleugera i prou consistent per poder arrebossar el calamar. Podem anar afegint aigua o farina fins a tenir la consistència desitjada. Perquè us orienteu, ha de quedar com un puré cremós. Ara afegim una mica de cúrcuma per donar color a la pasta. Afegiu a poc a poc fins a aconseguir el color que us agradi.
5. Deixem reposar la pasta a la nevera mentre preparem els calamars. (Ha d'estar molt freda).
Escorrem els calamars de la llimona i els eixuguem molt bé amb un paper absorbent o un drap blanc de cuina. Quan siguin ben secs els passem per farina blanca i traiem l'excés passant-los per un colador de malla o sedàs. Seguidament, les passem per la pasta preparada, que com ja he dit ha d'estar molt freda.
6. Mentrestant, haurem escalfat oli abundant i començarem a fregir.
7. Anem fregint els calamars, sense posar massa rodelles de cop perquè no baixi la temperatura de l'oli.
Quan estiguin daurats, els escorrem en paper de cuina, que l'anirem canviant sovint.
Quan estiguin tots fregits els posem en una safata i salpebrem al gust de cadascú.
Ara ja els podem servir amb una mica de salsa maionesa, o romesco o alguna salsa més agosarada com la salsa de tintar de calamar o de wasabi.
BON PROFIT!
Suggeriments:
*També podeu fer servir uns glaçons per refredar la pasta. Si ho feu així, heu de tenir en compte l'aigua que deixen anar els glaçons en fondre, ja que afectarà la consistència de la pasta. (Si ús quedés, massa liquida, podeu afegir farina per rectificar.)
* La pasta la podeu fer amb antelació i deixar-la a la nevera ben tapada.
* També podeu fer servir oli d'oliva per fregir.
* És un plat que s'ha de menjar un cop fet, així estarà l'arrebossat més cruixent.
* Si us agrada com han quedat, és ideal fer-se un bon entrepà amb pa de barra i maionesa.
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada
Gracias por participar en esta página.