Aquesta recepta és ideal per acompanyar un plat principal de peix o bé de carn. És un plat fet amb pocs greixos i no conté gluten pel qual és tolerable pels Celíacs.
És una alternativa a les patates fregides i amb menys calories.
Ingredients:
- 1 o 2 patates per coure al forn (Kennebec)
- 1 ceba de Figueres.
- 1 albergínia.
* Les tallarem a rodanxes amb l'ajuda d'una mandolina. Així, tindran el mateix gruix i es couran al mateix temps. També és important que tinguin més o menys el mateix diàmetre perquè quedin ben col·locades en la safata per coure al forn.
- Oli d'oliva verge extra.
- Sal i pebre negre molta.
- Farigola i romaní preferiblement frescs.
Elaboració:
* Preescalfem el forn a 200°
1- Primer untarem el motlle amb oli amb l'ajuda d'un pinzell de cuina. Seguidament, disposarem els talls de les verdures, aleatòriament i una mica encavalcades entre elles, començant pel lateral de la safata fins al centre.
2- Ara, amanim la preparació amb un rajolí d'oli, la sal, el pebre i les herbes fresques tallades petites.
3- Posem la preparació al forn i baixem la temperatura a 150°, deixem que es cogui destapat 15 minuts o fins que veiem que ha agafat una mica de color. Després ho tapem amb paper d'alumini perquè no es cremi i deixem coure uns 40 minuts més, fins que veiem que les verdures ja estan tovetes.
Vigileu el temps de cocció, com sempre us dic el temps és orientatiu, ja que cada forn és diferent.
Acabada la cocció, serviu calent i......
BON PROFIT!
Suggeriments:
- Podeu intercalar amb les verdures talls de bacó o cansalada tallat fi.
- També podeu, acabada la cocció i fora del forn, condimentar per damunt amb una salsa calenta de formatges. Així es pot menjar com a primer plat.
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada
Gracias por participar en esta página.