dijous, 19 d’abril del 2018

VERAT AMB FIDEUS

CUINA MARINERA

Aprofitant la temporada de peix blau, faig totes les receptes que trobo amb aquest tipus de peix. A mi personalment sempre m'ha costat menjar Verat. Però avui, m'he adonat que és un peix molt versàtil, que es pot fer de moltes maneres i que és molt agraït en cuinar, donant molt bon resultat. 
Aquesta recepta és d'en Toni Múrcia, jo l'he fet una mica a la meva manera, canviant o incorporant algun ingredient.
Bé doncs aquí la teniu!





Ingredients per 2 persones:


- 170 g de fideus de la casa De cecco del núm. 86.
- 1/2 l. d'aigua mineral.
- 1 verat a filets.
- 2 tomàquets ratllats.
- 1 ceba mitjana ratllada.
- Sal i pebre negre molta.
- Oli d'oliva extra verge.


Per la picada:


- 1 llesqueta de pa.
- 2 grans d'all.
- uns brins de safrà, uns 10.
- 1 cullereta de postres de polpa de nyora de la casa La Legua.






Elaboració:


1- En una cassola de fang o de ferro, posem un rajolí d'oli, fregim els alls pelats i partits, juntament amb la llesqueta de pa fins que estiguin daurats. Vigileu que els alls no es cremin, ja que sol passar fàcilment. Traiem els alls i el pa, i reservem dins del morter.








2- En el mateix oli, marquem els filets de peix i reservem.



Si voleu, podeu intentar treure les espines amb l'ajuda d'unes pinces.



3- Quan traiem el peix, en el mateix oli fregim primer la ceba. Si fos necessari, podeu afegir una mica més d'oli. Quan estigui una mica feta, incorporeu una mica de vi blanc sec, així ajudarà que es cogui millor. Un cop daurada introduïm el tomàquet. Remenem per integrar i deixem sofregir tot junt uns 10 minuts, a foc suau, fins que agafi un color més fosc.
Mentrestant, farem la picada del pa i els alls que hem reservat, la culleradeta de nyora, els brins de safrà i una mica de sal. La podem fer amb la mà de morter o bé amb el turmix, afegint-hi una mica d'aigua perquè agafi bé les fulles del minipimer.








4- Quan el sofregit estigui llest, incorporem la pasta i sense deixar de remenar la sofregim durant 2 minuts. Fins que la pasta quedi completament incorporada al sofregit.







5- Seguidament, afegim l'aigua ben calenta i salpebrem al gust. Ara, deixem coura els fideus el temps que posa en l'envàs. A mitja cocció de la pasta, afegim una cullerada de picada. Remenem per integrar-la i posem al damunt els talls de peix i deixem acabar de coure els fideus.








6- Acabada la cocció de la pasta, deixem reposar 2 minuts i per últim, decorem posant per sobre , julivert fresc ben picat

BON PROFIT!


A la dreta de la foto, podeu veure que he aprofitat els ous del verat.

Suggeriments:

- Podeu fer el peix a rodanxes. Canviarà el temps de cocció, seran uns minuts més.
- Podeu utilitzar nyora, l'haureu de remullar una mica i treure la polpa.
- En el pas 4, podeu deixar la preparació per acabar-la més tard.

- Si us sobra picada, la podeu congelar per una altra recepta.
- Podeu acompanyar-lo amb un bon allioli.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Gracias por participar en esta página.