La quantitat de faves per aquest plat dependrà de si posem pèsols o no.
El millor és deixar-se aconsellar per la pagesa, així amb la seva experiència no fareu curt. També els hi podeu demanar ja triades, així ús estalvieu la feina de pelar-les.
El millor és deixar-se aconsellar per la pagesa, així amb la seva experiència no fareu curt. També els hi podeu demanar ja triades, així ús estalvieu la feina de pelar-les.
FAVES A LA CATALANA
- La quantitat de faves i pèsols necessaris per a dos comensals.
- 2 carxofes de temporada, només aprofitarem els cors a trossos no molt gruixuts.
- 3 cebes tendres o ceballots tallades a rodanxes fines.
- Uns 5 alls tendres, tallats a rodanxes fines.
- 3 rodanxes, d'un dit de gruix, de botifarra negra. Una d'elles a dauets.
- 1 tall de sobrassada. Jo l'he posat picant, com vulgueu.
- Una tira de cansalada fresca, tallada a dauets.
- Una tira de cansalada Ibèrica tallada a dauets.
- Oli d'oliva verge extra.
- Un rajolí de vi de Gandesa. (Podeu utilitzar qualsevol vi blanc sec que tingueu a casa)
- Un rajolí d'aiguardent o anís sec.
- Una branqueta de menta fresca.
Elaboració:
Aquest plat és molt ràpid de fer, de manera que serà millor preparar tots els ingredients i tenir-los tallats.
1- Posem una cassola amb una mica d'oli d'oliva verge extra. Quan agafi temperatura, marquem la botifarra, la traiem i la reservem. En el mateix oli, rossegem les cansalades i també les reservem a part.
2- Ara hi posem els alls i les cebes tendres, donem unes voltes i posem un rajolí de vi blanc sec, deixem a foc suau, dos minuts o fins que s'evapori l'alcohol. Tot seguit afegim les carxofes, les faves i els pèsols. Donem un parell de voltes més i introduïm la sobrassada a trossets, deixant que es fongui. Ara, incorporem les cansalades i els dauets de botifarra que teníem reservats.
Cobrim amb aigua i salpebrem, tenint en compte que les cansalades i els embotits aporten sal al guisat, remenem suaument i afegim la branqueta de menta.
3- Deixem cuinar a foc suau durant uns 30 minuts o fins que les faves siguin toves. Sacsejant, de tant en tant, la cassola per les nanses per no trencar les faves i que no s'enganxin al fons. En els darrers 5 minuts de cocció incorporem el rajolí d'aiguardent o d'anís sec.
4- En acabar la cocció, posarem els trossos sencers de botifarra negra per sobre i decorarem amb una branqueta de menta fresca. Taparem i deixarem reposar uns minuts.
BON PROFIT!!!
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada
Gracias por participar en esta página.