També us haig de dir, que quan l'he fet ha agradat molt, llavors sempre conto en fer-lo i sé que no fallarà.
Aquí teniu la recepta, és fàcil, ja que l'elaboració és senzilla i un altre avantatge és que es pot fer amb antelació.
Ingredients:
- 500 g de lluç net d'espines i pell.
- 4 ous xl.
- 250 cc de crema de llet
- 500 cc de llet
- 2 o 3 cullerades soperes de salsa de tomàquet casolana
- 1 ceba mitjana tallada a trossets petits
- 1 fulla de llorer
- sal i pebre negre molta
- 20 g de mantega
- 1 motlle de plum-cake
- paper sulfurat de cuina
Per la Salsa tàrtara:
- 150 g. de Maionesa casolana o de pot.
Elaboració:
Afegiu a la maionesa
1 Cullerada postres de cogombret en vinagre.
1 Cullerada postres de tàperes.
½ Unitat de Ceba tendra.
1 Cullerada postres de mostassa.
1 pessic de sal.
i tritureu amb la batedora elèctrica.
Proveu-la i podeu afegir més dels ingredients al vostre gust.
Per la salsa còctel:
- Maionesa casolana
- Ketchup
- Salsa de soja.
- Optatiu, una cullerada de whisky
Elaboració:
A la maionesa afegiu Ketchup fins a obtenir un color rosat, afegiu una cullerada de salsa de soja. Remeneu amb una batedora manual fins a integrar tots els ingredients. Si us agrada més, podeu substituir la salsa de soja per Whisky.
Elaboració del pastís:
1- Posem aigua, sal i el llorer al foc. Quan arranca el vull introduïm el peix i deixem coure només 2 o 3 minuts. L'escorrem i deixem refredar.
2- En una paella amb la mantega i una mica d'oli, fregim la ceba fins que quedi tova i transparent.
Mentrestant, esmicolem el peix traient-li la pell i les espines que pugui tenir.
3- En un bol, fiquem els ous sencers, la crema de llet i la llet. Salpebrem al gust. Batem una mica amb la batedora elèctrica, per integrar tots els ingredients.
He mesurat la llet amb l'envàs de la crema. |
Seguidament, barregem la ceba amb el peix ja esmicolat i els afegim a la barreja dels ous.
Ara afegim les tres cullerades de tomàquet fregit o inclús una mica més fins que agafi un color rosat. Aquest pas és al gust de cadascú. Tornem a triturar per fer la barreja més fina. Rectifiquem de sal i pebre.
4- Preparem el motlle folrant-lo amb paper de forn i aboquem la barreja. Donem uns cops sobre el marbre o taula de treball perquè no quedi cap bombolla d'aire a l'interior. Ara posem el motlle al bany maria amb l'aigua calenta, així començarà a coure més de pressa.
Mentre haurem escalfat el forn a 190°.
Un truc perquè no es mogui el paper, en folrà el motlle, és mullar una mica les parets d'aquest amb aigua. |
5- Introduïm en el forn i el deixem coure, primer destapat fins que comenci a daurar-se la superfície., Un cop daurada, el tapem amb paper d'alumini i el deixem coure així fins que punxant-lo al mig del pastís, l'agulla o palet de brotxeta surti sec. Tot plegat seran uns 45 minuts, però com sempre us dic vigileu perquè el temps dependrà de cada forn.
Si queda una mica torrat, no té importància. Després queda a sota. |
Per acabar el decorem amb una mica de salsa maionesa i els ingredients que tinguem a mà i al gust de cadascú.
L'acompanyarem amb la salsa tàrtara i la salsa Còctel.
BON PROFIT!
Amb el sobrant de massa, he fet un altre motlle més petit i ha quedat així de bé. |
Suggeriments:
- Els lloms de lluç prèmium congelat de La Sirena, va molt bé perquè ja no té espines.
- Es pot fer amb qualsevol peix que us agradi com escórpora, rap, bacallà fresc, etc.
- Jo ho faig amb salsa de tomàquet casolana però podeu fer servir tomàquet fregit en conserva.
- Es pot acompanyar d'unes llesquetes de pa torrat.
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada
Gracias por participar en esta página.