Avui faré aquesta recepta de la revista @cuina.
Sempre he tingut curiositat de provar uns d'aquests dolços que tenen tant d'èxit actualment. Fets amb ingredients molt saludables com són les farines de Camut o d'espelta. I com no, els fruits vermells de propietats antioxidants com les móres, els nabius, els gerds, groselles, etc.
Ha sigut una experiència gratificant, i sorprenent. Resultant unes galetes diferents amb un gust nou per mi, però molt bo. I amb l'avantatge que quan les he menjat ho he fet amb la consciència més tranquil·la, ja què estan fetes amb uns ingredients d'uns valors nutricionals rics amb minerals, vitamines, fibra, etc.
És una bona forma d'anar introduint pautes alimentàries per una dieta més equilibrada.
La revista Cuina, una bona font de receptes. |
Ingredients:
- 1 ou
- 90g de sucre morè de canya
- 110g d'oli d'oliva
- Un pessic de canyella
- 1 culleradeta d'impulsor.
- 80g de farina d'espelta
- 150g de flocs de civada
- 3 cullerades de nabius vermells deshidratats
Elaboració:
1- Primer de tot hidratarem els nabius amb aigua. Només que estiguin 15 minuts submergits serà suficient.
2- Barregem l'ou i el sucre amb l'ajuda d'una batedora elèctrica. Batrem fins que aconseguim que es fongui del tot el sucre. Afegim l'oli, seguim batent i quedarà una massa homogènia i cremosa.
3- Ara afegirem els ingredients secs. Primer, la farina, l'impulsori la canyella,tots tres barrejats. Ho farem en dues o tres tongades perquè no es formin grumolls. Remenarem amb una llengua de silicona o bé de fusta.
Per últim afegirem els flocs de civada, i seguirem remant fins a tenir una massa amb els flocs ben integrats.
4-Escorrem els nabius i els incorporem a la barreja.
5- Folrem una placa de forn amb paper fosforitzat. Preescalfem el forn a 180°.
6- Formen boletes amb la massa, d'uns 20 g. Més o menys la quantitat és com veieu a la foto.
Jo per fer les boletes m'he ajudat amb dues culleres, fent una cannelle. Així treballareu millor aquesta massa, ja que la seva textura és bastant enganxosa i costa de treballar amb les mans.
7- Les repartim damunt de la safata i ben separades. Les introduïm al forn i les deixem coure 15 minuts fins que agafin un color torrat.
Suggeriments:
- Vigilar el temps de cocció. Segons el forn pot ser més o menys.
- Tingueu en compte que quan les traieu del forn semblaran una mica toves, s'acabaran d'assecar quan es refredin.
- Quan les mengeu, si voleu un gust més intens, empolvoreu-les amb pols de canyella.
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada
Gracias por participar en esta página.