diumenge, 22 de desembre del 2019

GALETES ESPECIADES


Aquesta recepta és del llibre "Los dulces de Amanda" de l'Amanda Laporte. Com moltes vegades us he dit, a mi m'encanta les receptes que darrere d'elles hi ha una història, bé sigui familiar o d'alguna experiència de treball o personal de qui l'elabora i l'explica. 

Per mi són receptes amb ànima que quan les faig, les gaudeixo molt perquè m'inspiren i en donem la confiança i seguretat que segur sortiran bé i bones. 


És per això que quan puc sempre intento compartir-les amb vosaltres, perquè així sense donar-me'n crec que col·laboro a la divulgació de receptes tradicionals que passen de generació en generació i a les persones que aprecien com jo de la cuina familiar i casolana. 


Bé fins aquí heu tingut una petita introducció d'algunes de les receptes que aniré publicant, les que jo crec que tenen un vincle entre la gent, les quals identificaré a partir d'ara com a "recepta amb història".


Com podreu veure tot seguit a les fotos, aquesta recepta és ideal per fer-la amb les nétes/néts o filles/fills.




Ingredients:
.
 250 g de farina 
- 1 culleradeta de llevat en pols
- 125 g de mantega a temperatura ambient
- 115 g de sucre morè o integral de canya
- 25 g de sucre blanc
- 1 ou
- 1 cullerada de llet
- un pessic de nou moscada
- un pessic de gingebre en pols
- un pessic de canyella en pols
- un pessic de clau. (jo trituro 1 o 2 amb la mà de morter)
- un pessic de sal




Elaboració:


1- Tamisem la farina amb el llevat i els posem en un bol gran formant un volcà. En el mig posem la mantega, els dos sucres, l'ou i la llet. Afegim les espècies i la sal i barregem tot amb els dits fins que aconseguim una massa homogènia.






2- Formem una bola amb la massa, la tapem i la conservem a la nevera durant 30 minuts.


3-Traiem la massa de la nevera i en una superfície de treball enfarinada, l'estirem amb l'ajut d'un corró fins que tingui uns 4 mm. de gruix.


4- Tallem la massa en porcions, amb diversos talla pastes de formes diferents. 






Traspassem les galetes amb cura a una placa de forn coberta amb 
paper sulfuritzat i les coem al forn, preescalfat a 180°, durant 15 minuts fins que es daurin una mica. Així anirem fent fins a acabar la pasta.




Notes.


- Podeu adornar les galetes amb sucres de colors. O podeu dibuixar-les amb llapis de sucre de colors que venen als súpers o a tendes especialitzades.






- També queden molt bones si hi poseu a la massa nibs de xocolate.






- Podeu fer amb l'ajut d'un ganivet, un forat per passar-hi una cinta i penjar-les per decorar, etc.




- Si voleu dibuixar amb sucre glacejat, heu de fer el següent:
  * barrejar 2 clares d'ou amb 200 g de sucre glaç i unes gotes de suc de         llimona.



Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Gracias por participar en esta página.