Receptes senzilles per a tothom! Compartir receptes amb vosaltres em fa gaudir encara més de la cuina.
diumenge, 22 de desembre del 2019
GALETES ESPECIADES
Aquesta recepta és del llibre "Los dulces de Amanda" de l'Amanda Laporte. Com moltes vegades us he dit, a mi m'encanta les receptes que darrere d'elles hi ha una història, bé sigui familiar o d'alguna experiència de treball o personal de qui l'elabora i l'explica.
Per mi són receptes amb ànima que quan les faig, les gaudeixo molt perquè m'inspiren i en donem la confiança i seguretat que segur sortiran bé i bones.
És per això que quan puc sempre intento compartir-les amb vosaltres, perquè així sense donar-me'n crec que col·laboro a la divulgació de receptes tradicionals que passen de generació en generació i a les persones que aprecien com jo de la cuina familiar i casolana.
Bé fins aquí heu tingut una petita introducció d'algunes de les receptes que aniré publicant, les que jo crec que tenen un vincle entre la gent, les quals identificaré a partir d'ara com a "recepta amb història".
Com podreu veure tot seguit a les fotos, aquesta recepta és ideal per fer-la amb les nétes/néts o filles/fills.
Ingredients:
. 250 g de farina
- 1 culleradeta de llevat en pols
- 125 g de mantega a temperatura ambient
- 115 g de sucre morè o integral de canya
- 25 g de sucre blanc
- 1 ou
- 1 cullerada de llet
- un pessic de nou moscada
- un pessic de gingebre en pols
- un pessic de canyella en pols
- un pessic de clau. (jo trituro 1 o 2 amb la mà de morter)
- un pessic de sal
Elaboració:
1- Tamisem la farina amb el llevat i els posem en un bol gran formant un volcà. En el mig posem la mantega, els dos sucres, l'ou i la llet. Afegim les espècies i la sal i barregem tot amb els dits fins que aconseguim una massa homogènia.
2- Formem una bola amb la massa, la tapem i la conservem a la nevera durant 30 minuts.
3-Traiem la massa de la nevera i en una superfície de treball enfarinada, l'estirem amb l'ajut d'un corró fins que tingui uns 4 mm. de gruix.
4- Tallem la massa en porcions, amb diversos talla pastes de formes diferents.
Traspassem les galetes amb cura a una placa de forn coberta amb
paper sulfuritzat i les coem al forn, preescalfat a 180°, durant 15 minuts fins que es daurin una mica. Així anirem fent fins a acabar la pasta.
Notes.
- Podeu adornar les galetes amb sucres de colors. O podeu dibuixar-les amb llapis de sucre de colors que venen als súpers o a tendes especialitzades.
- També queden molt bones si hi poseu a la massa nibs de xocolate.
- Podeu fer amb l'ajut d'un ganivet, un forat per passar-hi una cinta i penjar-les per decorar, etc.
- Si voleu dibuixar amb sucre glacejat, heu de fer el següent:
* barrejar 2 clares d'ou amb 200 g de sucre glaç i unes gotes de suc de llimona.
Subscriure's a:
Comentaris del missatge (Atom)
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada
Gracias por participar en esta página.