dissabte, 7 de desembre del 2019

PASTÍS DE PEIX AL BRANDI


Una recepta que es pot fer tant d'aperitiu com d'entrant per les properes Festes de Nadal.
Espot elaborar al forn o al microones que serà molt més ràpid. Els ingredients també poden variar. Espot fer amb peix fresc, congelat o bé amb peix sobrant d'altres receptes.
Ja veieu, és una recepta que us donarà molt de joc!






Ingredients per 4 persones:


- 400 g de peix blanc.
- 4 bastonets de surimi
- 1 ceba
- 2 cullerades de salsa de tomàquet casolana
- mantega per untar els motlles
- 175 ml de nata liquida
- 50 ml de brandi
- 3 ous
-30 ml d'oli
- Sal i pebre



Elaboració:


1- Netegem bé el peix de pells, d'espines i l'esmicolem amb l'ajuda d'una picadora. El triturem, més o menys depenen de si us agrada que quedi una pasta fina o una textura una mica més gruixuda.


2- Pelem la ceba i la tallem a brunoise petit. Aquí serà el mateix també, si us agrada més fina, la podeu ratllar. En una paella, posem una mica d'oli, l'escalfem i sofregim la ceba, a foc mitjà, durant 5 minuts fins que quedi tova i una mica daurada.


3- Ara, afegim el tomàquet i el peix, remenem amb una cullera de fusta fins que s'integrin tots els ingredients. Seguidament, afegim el brandi i pugem el foc i deixem que s'evapori l'alcohol. Un cop evaporat, retirem la paella del foc.







4-En un atuell fons, casquem els ous i els barregem amb la nata. Ho podem fer a mà o amb una batedora elèctrica. Ha de quedar espumós. Tot seguit, afegirem el surimi i el sofregit de peix. Salpebrem al gust i barregem.







5- Greixem amb mantega els motlles individuals aptes per microones i els farcim amb la preparació anterior.





6- A continuació, coem en el microones de 5 a 7 minuts, depenent de la mida del motlle, ja que n'hi ha de mides diferents. Sempre és millor vigilar la cocció punxant amb una broqueta de fusta l'interior del pastís i si és necessari allargar la cocció 1 minut més, si veieu que surt mollat.
Quan ja són cuits, els traiem del microones i els deixem reposar 5 minuts. Després, ja els podem desemmotllar i guardar a la nevera.







7- Ho podem servir com aperitiu amb torrades o com entrant sobre un llit de brots tendres itotes dues amb una salsa tàrtara o maionesa.





*Com es fa la salsa tàrtara:



Ingredients per 12 persones:

- 200 g de Maionesa, pot ser comprada de la marca que més us agradi.
- 1 ou dus.
- 25 g tàperes.
- 25 g de cogombrets en vinagre.
- 25 g de ceba
- 50 g de mostassa de Dijon.
- 10 g de cibulet o julivert, opcional.
Preparem la maionesa o com us he dit agafem una que haguem comprat. A continuació piquem les tàperes, els cogombrets i la ceba. Ratllem l'ou cuit o, si ho preferim, el piquem també. Incorporem aquests ingredients a la maionesa juntament amb la mostassa. Finalment afegim una mica de cibulet picat o de julivert.
*Si us queda salsa, la podeu menjar amb plats freds i calents, especialment amb peix, marisc i verdures. Es pot fer servir també com amaniment d'una amanida, amb ous durs o escaldats.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Gracias por participar en esta página.