diumenge, 29 de desembre del 2019

SCONES ANGLESOS AMB SALMÓ I MANTEGA D'ANET

Sempre, si puc, faig un aperitiu nou de sorpresa per Nadal. Aquest any m'he decidit per uns scones salats, que serveixen per acompanyar al salmó fumat.

Si encara no heu fet cap àpat amb salmó, aquí teniu aquesta proposta, bona i divertida de fer. Sembla complicada però si teniu en compte el temps de llevat, serà una recepta que la fareu més d'un cop.


És una recepta de @mariacosbel, una bloguera i instagramer que a mi personalment m'agrada moltíssim. No he tingut mai l'oportunitat de conèixer-la, però de ben segur si m'assabento que fa algun esdeveniment a prop o que pugui anar, l'aniré a veure.
Si teniu Instagram, no deixeu de veure el seu perfil, té una galeria de fotos 

fantàstica.


Ingredients:

- 175 ml de llet
- 325 g de farina de força
- 1 ou
- 15 g de mantega a dauets i freda.
- 10 g de sucre
- 5 g de llevat sec de forner
- 1 cullereta de llevat químic (Royal o similar)
- 30 g de farina de blat (polenta) per empolvorar.
- 50 g de farina de sèmola també per empolvorar.



Ingredients per la mantega:


La recepta original està feta amb Anet. Jo no en tenia i tampoc l'he trobat fresc al barri pel qual em vaig decidir fer-la amb cibulet fresc i va quedar boníssim. Vosaltres feu amb l'herba que us agradi més.


- 100 g de mantega pomada
- 1 cullereta de mostassa Dijon 
- Cibulet tallat molt petit
- Una mica de pebre negre en pols


Ingredients pel farcit:


- Salmó fumat
- Poma Golden, no madura. A la recepta original fa servir poma àcida i mango. A casa no agrada el mango i l'he fet només amb poma.



Elaboració:


1-Escalfem una mica la llet, li afegim el llevat sec i el sucre. Deixem reposar 5 minuts.


La llet ha de estar tèbia

2- Barregem la farina amb la sal i el llevat químic. Procurant que quan poseu el llevat la sal ja sigui del tot integrada a la farina perquè no estigui en contacte directe amb el llevat.





3- Afegim la mantega freda a la farina. Freguem amb les puntes dels dits la mantega amb la farina, fins a aconseguir una aparença de molla de pa. Fem un buit al mig com un volcà, i afegim l'ou i la llet amb el llevat.







4- Amb una espàtula anem ajuntant la farina des de l'exterior a dins amb la llet.



5- Pastem amb les mans, afegint una mica de farina si fos necessari. No caldrà afegir-ne gaire, el just per què en anar pastant puguem formar una bola. És una massa que no cal treballar-la molt.



7- Posem la bola de la massa en un bol ample untat amb oli i deixem reposar, tapat, fins a duplicar el seu volum.




Aquí, ha duplicat el volum

8- Barregem la polenta amb la farina de sèmola. Preparem una safata de forn amb paper vegetal i escampem la barreja de farines pel damunt.



9- Un cop a llevat la massa, introduïm els dits en ella per treure-li l'aire.



10- En una superfície de treball amb farina escampada, estirem la massa fins a un gruix de centímetre i mix. Seguidament amb un cèrcol metàl·lic de 6 cm, tallem la massa en trossos i els anem posant a la safata i separats perquè han de tornar a llevar. Els retalls que queden els tornem a ajuntar i els tornem a estirar fins a acabar la massa. Ara, empolvorem per damunt amb la barreja de farina de sèmola i de polenta. 








11-Tapem, i deixem llevar una altra vegada durant 1 hora.

Desprésde 1 hora, han llevat per segona vegada

12- Preescalfem el forn a 200°, sense aire i a dalt i baix.

13- Un cop ha passat la segona fermentació, ja podem enfornar durant uns 15 minuts, fins que agafin un color daurat. Vigileu el temps de cocció, depenent del forn pot ser una mica més o menys.



14- Traiem del forn i deixem refredar sobre una reixeta.

Per fer la mantega:


1- Barregem la mantega a temperatura ambient, la mostassa, el pebre (al gust) i el cibulet. Tapem i deixem refredar 1 hora a la nevera.

Com muntem els scones:


1- Tallem la poma molt fina amb la mandolina. Amb un pinzell l'untem amb suc de llimona perquè no oxidi. Tallem el salmó a talls més petits i allargats que es puguin enrotllar.


2- Tallem els scones per la meitat, untem amb la mantega de cibulet, posem uns trossets de poma. Ara enrotllem els tallets de salmó en forma de rosa i els col·loquem a sobre de la poma i decorem amb unes branquetes de cibulet o un altre fruita, això serà a la vostra imaginació i gust.





Notes:


- Si poseu la massa a prop d'un radiador o font suau de calor, llevarà més de pressa. Jo ho he fet amb les dues fases de fermentació i he reduït molt el temps.
- Podeu preparar amb una mica d'antelació tota l'elaboració, muntatge i deixar tapat a la nevera. 
- Els scones sobrants que no feu servir, els podeu guardar al congelador o estan molt bons l'endemà per esmorzar o berenar fent-los una mica torrats.






Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Gracias por participar en esta página.