dimecres, 18 de desembre del 2019

VIEIRES A LA GALLEGA


Aquesta recepta és ideal per aquestes Festes Nadalenques o per qualsevol celebració, ja que és una recepta super fàcil, que resulta molt bona i a sobre té un aspecte fantàstic.




Es pot elaborar amb vieires congelades que és el més pràctic, venen molt netes i t'estalvies feina. O bé, amb fresques que has de fer uns passos abans de cuinar-les per netejar-les molt bé de sorra i que no t'esgarriïn el plat. 


Si les compreu fresques, aneu al vostre peixater de confiança i ell ús donarà les més adequades.


* Amb les fresques, haureu d'agafar un atuell gran i emplenar-lo d'aigua un bon grapat de sal. Posar-hi les vieires i deixar durant unes dues hores perquè purguin la sorra que puguin tenir. Durant aquest temps, haureu de canviar l'aigua 3 o 4 cops.
* La quantitat de vieires serà de dues per persona si són fresques i jo he posat 3 perquè les he fet congelades que són més petites.
* Si les compreu congelades, haureu de treure-les el dia abans i posar-les sobre una safata amb reixeta o colador perquè deixen anar aigua.


Ingredients per 10 persones:


- 10 petxines de vieires
- 20 o 30 unitats de vieires congelades, depenent de la mida.
- 6 cebes de Figueres tallades a brunoise molt petita
- 10 talls de pernil serrà o ibèric 
- 3 cullerades de salsa de tomàquet casolana.
- 1 gotet de vi blanc, Ribeiro o Albariño. Si no teniu cap d'aquests vins, poseu el que tingueu a casa però que sigui de qualitat, la recepta quedarà més bona.
- Oli d'oliva verge extra per fer el sofregit
- Pa ratllat de fleca. 



Elaboració:


1-Primer de tot ja haurem preparat les vieires com us he explicat més amunt.
2- Pelem i trossegem la ceba ben fina. Farem el mateix amb el pernil, va molt bé passar-lo per la picadora així quan l'integrem al sofregit no es notarà.






3- Posem una cassola amb l'oli, seguidament quan hagi agafat temperatura, introduïm la ceba i la sofregim fins que quedi tova i amb un color daurat. Tot seguit, afegirem el pernil i donarem unes voltes amb la culera de fusta perquè s'integri. Després, afegim el vi deixant-lo reduir durant 5 minuts, remenem una mica fins que s'evapori l'alcohol. Ara, introduïm el tomàquet, tornem a remenar per integrar tots els ingredients.






Si voleu, podeu posar una mica de sal i pebre però amb mesura, ja que el pernil és salat.








* Fins aquí, si us convé, podeu deixar la salsa feta i quan sigui freda congelar-la per avençar feina pel dia de preparar les vieires.


4- Introduïm les vieires que estaran descongelades.  Remenem i deixem que es facin una mica amb el sofregit. Seran uns 2 minuts, després ja s'acabaran de fer al forn dins de les petxines. 







5- Un cop passat aquest temps, ja podem posar les vieires en cada petxina, amb el sofregit corresponent i cobrim amb pa ratllat.







Les entrem al forn, preescalfat a 180° perquè es facin durant uns 12/15 minuts amb calor a dalt i a baix, vigileu que no es cremin. Al final si és necessari, podeu donar un cop de grill per acabar de daurar. A mi no m'ha calgut, m'han quedat torradetes amb el temps de cocció que us he dit.



6- Ja podeu treure-les del forn i escampar per sobre amb julivert trinxat i servir.





Nota:
- Si no teniu les petxines i les voleu fer congelades, les podeu servir en cassoletes de fang o amb volavents de pasta de full.
-Si compreu les vieires fresques, guardeu les valves per altres receptes o per si algun dia les voleu fer congelades.
- Si us agrada la recepta, podeu fer-la amb vieires congelades per amanir una pasta. Està boníssim, jo la vaig fer amb el sofregit que em va sobrar (recepta d'aprofitament).

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Gracias por participar en esta página.