Aquest és un altre dels plats que he provat en un restaurant i després m'he divertit esbrinant com es pot fer a casa.
Sempre que menjo un plat que m'agrada, aprenc alguna cosa, com un detall en l'elaboració o en l'acabat del plat que a mi no se m'hagués acudit mai.
Ho intento i queden molt bons encara que evidentment no són idèntics.
Proveu de fer aquesta recepta. L'he fet senzilla i això si, com sempre us recomano, els ingredients de qualitat i de proximitat si és possible.
* Aquest plat conté cebetes confitades que les podreu fer amb antelació. Jo, les he fet al moment perquè tampoc es necessita massa temps. Si voleu les feu, així avenceu un dels ingredients.
També fem servir fumet de peix. Va bé qualsevol que tingueu a casa, fet a base d'espines i cap de rap o bé de galeres, que és el que tenia jo al congelador. Sempre procuro tenir-ne, així et facilita en fer aquests tipus de receptes, ja que avances molt la feina.
Ingredients per 2 persones:
- 10 o 12 cebetes per confitar.
- 4 calamars mitjans, tallats a tires.
-1/2 l. de fumet de peix.
- 1 fulla de llorer.
- Unes quantes grans de pebre negre.
- 2 carxofes, tallades a trossos.
- 1 ceba mitjana tallada a daus petits
- 2 tomàquets madurs tallats a daus.
- 1 rajolí de vi blanc sec.
- Sal.
- Oli d'oliva verge extra.
- 4 calamars mitjans, tallats a tires.
-1/2 l. de fumet de peix.
- 1 fulla de llorer.
- Unes quantes grans de pebre negre.
- 2 carxofes, tallades a trossos.
- 1 ceba mitjana tallada a daus petits
- 2 tomàquets madurs tallats a daus.
- 1 rajolí de vi blanc sec.
- Sal.
- Oli d'oliva verge extra.
Elaboració:
1- Primer confitem les cebes.
Per pelar les cebes, primer escapcem els dos extrems i traiem la pell i la primera capa. Perquè quedin bé i no es desfacin en confitar-les, les heu d'escapçar molt poc.
Un cop netes les posem en una paella amb un rajolí d'oli i la punta d'una cullereta de sucre. Deixarem que es vagin fent a foc lent, i remenant de tant en tant. Quan faci uns 3 minuts, hi afegim un raig de vi ranci o Xerès sec.
Les deixem coure, 15 minuts, fins que estiguin tendres de dins. Si cal, podeu afegir miques d'aigua per aconseguir-ho i no es cremin. Les reservarem.
2- Un cop net i tallat el calamar, el posem a bullir amb el fumet, la fulla de llorer i les boletes de pebre. El deixem bullir durant uns 20 minuts aproximadament.
Mentre, en una paella amb un rajolí d'oli, fregim les carxofes, a poc a poc fins que estiguin daurades. Les reservem.
Mentre, en una paella amb un rajolí d'oli, fregim les carxofes, a poc a poc fins que estiguin daurades. Les reservem.
3- Ara farem el sofregit. En una cassola, posem un rajolí d'oli i la ceba, quan passin 5 minuts afegim el tomàquet rectifiquem de sal i deixem sofregir. Passats uns 10 minuts afegim el calamar i una mica del fumet on l'hem cuit. Cobrim arran, és millor que no quedi molt aigualit. Si fes falta sempre es pot afegir-ne més quan calgui. Remenem per integrar el calamar amb el sofregit i el fumet i deixem coure 5 minuts.
Seguidament, posem per damunt les carxofes i les cebetes. Fem que cogui tot junt 2 o 3 minuts sacsejant suaument la cassola per les nanses.
Tapem, deixem reposar 2 minuts i ja podem servir.
Seguidament, posem per damunt les carxofes i les cebetes. Fem que cogui tot junt 2 o 3 minuts sacsejant suaument la cassola per les nanses.
Tapem, deixem reposar 2 minuts i ja podem servir.
BON PROFIT!
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada
Gracias por participar en esta página.