dimarts, 6 de febrer del 2018

PATATES BRAVES CASOLANES.



Ingredients:

- Patates Kennebec o també Agria. És molt important que la patata sigui d'aquests tipus. Són patates que queden molt bones fregides.

Per la maionesa casolana:

- 1 ou
- 3 alls confitats en oli.
- 1 ceba petita tallada a quadrets, per fer-la confitada.
- Oli d'oliva, el que admeti en anar fent la maionesa.
- Sal.




Elaboració de la maionesa:


1- Fregim la ceba en oli d'oliva, a foc suau fins que quedi confitada. Podeu anar afegint miques d'aigua, perquè no es cremi, fins a aconseguir-ho. Deixem refredar.

Mentre es fa la ceba, podem fer els alls confitats. Posem els alls amb pell en un pot per anar al foc, els cobrim amb oli d'oliva, que sobrepassi 2 dits per damunt dels alls.

Posem al foc molt suau, l'oli no ha de bullir, ha d'estar a uns 80°. Els tindrem uns 20 minuts, fins que en punxar-los notem que estan tous. Deixem refredar.






2- Un cop la ceba i els alls estan freds. Pelem els tres alls i els posem al fons del vas del minipimer juntament amb la ceba confitada. Damunt, hi posem un ou sencer, després 2 dits d'oli d'oliva, un polsim de sal (seguiu aquest ordre, no sé per què, si no és així, es talla). Introduïm el braç del minipimer fins al fons, comencem a batre primer sense moure'l i després d'uns segons, batem amb moviments de baix a dalt. Quan es vagi espessint, anem abocant més oli , a poc a poc amb un rajolí, fins que la maionesa s'espesseixi.

*Si utilitzeu maionesa preparada:

Tritureu directament, els alls i la ceba amb  tres o quatre cullerades de salsa maionesa.

Per la salsa brava:

- 7 tomàquets madurs dels de penjar, dels que venen en safates. Jo utilitzo aquests perquè són més dolços i així no afegeixo sucre a la salsa.

- 5 tomàquets secs, hidratats en oli d'oliva (que no contenguin vinagre). Es poden comprar secs i hidratar-los a casa. (Ho explico més a vall)

- 2 cullerades de concentrat de tomàquet

- 2 bitxos triturats o més, al gust de cadascú

- 3 claus d'olor triturats.

- Pebre negre picada gruixuda, al gust de cadascú.

Aquesta salsa és important que l'aneu provant per fer-la al vostre gust d'espècies i de picant.

* Com hidratar els tomàquets secs:

- Els poseu en un pot amb aigua i els feu bullir durant 5 minuts. Passat aquest temps, els coleu i deixeu refredar. Quan estiguin del tot freds, els eixugueu ben secs amb paper de cuina. Seguidament els submergiu en oli d'oliva i els deixeu macerar com mínim 10 minuts.

(És molt important perquè es conservin bé, que abans de posar-los en oli estiguin del tot freds i secs)







Elaboració de la salsa brava:

1- Pelem i tallem els tomàquets. Els posem a fregir en una paella amb un rajolí d'oli d'oliva i els bitxos. Un cop estiguin fets, afegim els tomàquets secs trossejats molt petits i el tomàquet concentrat, donem unes voltes. Seguidament, introduïm el clau, el pebre negre i una mica de sal. Deixem uns minuts que s'integrin tots els ingredients sense deixar de remenar i a foc molt suau.

Proveu el punt de picant i de clau perquè el podeu anar rectificant al vostre gust.

Si veieu que us ha quedat molt reduïda la salsa, podeu afegir una o dues cullerades de salsa de tomàquet que tingueu a casa.






Notes:

- Els tomàquets hidratats, e
s conserven algunes setmanes a la nevera, sempre submergits en oli. Es poden fer servir per a altres receptes com amanides, entrepans, pasta, etc.

- Quan tingueu previst fer aquesta recepta, avançareu molt si a la vigília o uns dies abans feu els alls i la ceba confitada.

- La salsa brava, podeu fer quantitat i congelar. La maionesa no es pot congelar.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Gracias por participar en esta página.