divendres, 23 de febrer del 2018

MAGDALENES CASOLANES



MAGDALENES CASOLANES 
(Surten unes 34 magdalenes de la mida de les de la foto).

Aquesta recepta és del forner d'Alella. Al final de la recepta poso uns consells, de la meva experiència en realitzar-les.




Ingredients:


- 420gde farina
- La ratlladura de la pell d'una llimona
- 350cc. de sucre.
- 380cc. d'oli d'oliva.
- 5 ous.
- 120ccde llet.
- 1 sobre de llevat químic.
- 1 culleradeta de canyella en pols.
- Una mica de sal.

Elaboració: 

*Aquesta recepta també es pot fer a mà si no teniu pastadora.

1. Barregem el sucre amb els ous i els posem a la pastadora amb les varetes a velocitat suau. El batem fins que estiguin ben integrats.

2. Barregem la llet amb l'oli, i ho incorporem a la pastadora a marxa lenta. Deixem un parell de minuts fins que tot estigui ben barrejat.

3. Mentre batem la barreja anterior, tamisem la farina. Després, barregem tots els ingredients sòlids, com són la ratlladura de llimona, el llevat, la canyella i la mica de sal.
A continuació ho afegim tot, a poc a poc, a la pastadora. Un cop la massa sigui homogènia, la batem durant tres minuts a marxa més ràpida. Passats els tres minuts, la deixem reposar tapada 30 minuts, perquè el llevat fermenti. (Si fa calor, el posarem a la nevera)
Mentrestant, escalfem el forn a 240º.

4. Passats els 30 minuts de repòs, posem la massa en una mànega pastissera, i sobre una safata per al forn, omplim els motlles per a magdalenes fins a 3/4 de la seva capacitat.
Seguidament introduïm la safata al forn i baixem la temperatura a 190º, deixem coure durant uns 15 minuts. El temps de cocció pot variar segons cada forn.
Passat aquest temps, comprovem amb un escuradents la cocció punxant en el centre d'una magdalena, si surt humit de massa, deixem coure uns minuts més.

Suggeriments:

1. Poseu a poc a poc la canyella. Aneu provant la massa fins a trobar el punt de sabor al vostre gust.

2. Poseu la safata al nivell més baix del forn. Així les magdalenes pujaran millor, formant la típica copa. Jo les enforno en dues tandes.

3. Quan poseu a coure la segona safata de magdalenes, mentre les prepareu, pujar la temperatura del forn una altra vegada a 240º i la torneu a baixar a 190º un cop col·loqueu la safata al forn. Aquest primer cop de calor ajuda a pujar la massa.

4. Jo no utilitzo el ventilador del forn. Ho faig en posició forn convencional.

5. Si voleu, podeu afegir a la massa unes perles de xocolate.






Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Gracias por participar en esta página.