Recetas sencillas que te pueden ayudar a planificar tus menús diarios, celebraciones familiares y con amigos.
dilluns, 19 de febrer del 2018
MACARRONS DE PESCADORS
MACARRONS DE PESCADOR
Recepta. Quim Marquès del Restaurant El Suquet de l'Almirall
Ingredients per 4 persones:
- 400 g macarrons.
- 8 gambes, pelades.
- 2 talls macos de rap, tallat a daus.
- 20 musclos.
- un grapat d'escopinyes.
- 1 ceba de Figueres.
- 1/2 pebrot vermell.
- 1 carbassó.
- 2 tomàquets madurs de pera. Pelats, sense llavors i tallats a daus.(concassé)
Elaboració:
1- Tallem totes les verdures a daus molt petits.(Brunoise)
2- En una paella amb un rajolí d'oli, sofregim la ceba i el pebrot.
3- Quan la ceba i el pebrot estiguin una mica fets, afegim el carbassò, remenem i 5 minuts més tard, afegim el tomàquet. Salem i empebrem, deixem coure tot junt uns 10 minuts fins que veiem que el sofregit agafa un color brillant.
Mentrestant, bullim la pasta al dente, el temps serà una mica menys del que indica el fabricant en el paquet.
També, obrirem els musclos i l'escopinyes, posant-los en un cassó amb un dit d'aigua. Quan arrenqui el bull, esperem que s'obrin i retirem ràpidament del foc i colem. (*Afegim un rajolí de l'aigua al sofregit, molt poquet perquè no quedi molt fort.) Els reservem tapats i deixem refredar.
4- Mirem si el sofregit de verdures està cuit. El reservem.
5- En una paella amb un fil d'oli, posem uns alls laminats i un bitxo. Marquem el rap i les gambes, sal-pebrem. Les gambes serà, una volta i volta molt ràpid i el rap una estoneta més. Aquest procés s'ha de fer amb cura perquè no quedin massa cuits i secs. Traiem el bitxo perquè no vagi a parar a cap plat i reservem el peix i les gambes.
6- Quan els musclos i les escopinyes estiguin freds, separem de les valves la meitat d'ells. Deixant 2 musclos i unes escopinyes amb valva per plat. Així quedarà el plat més ben presentat.
7- Colem la pasta, que ja estarà al punt i l'afegim a la paella del sofregit de verdures juntament amb els musclos i les escopinyes sense valves. Donem unes voltes amb cura durant 2 minuts per integrar els ingredients i perquè s'acabi de coure la pasta.
8- Ara ja podem emplatar. Posarem la ració de pasta per cada comensal, i posarem per damunt els daus de rap, les gambes i els musclos i les escopinyes amb valva que havíem reservat.
BON PROFIT!
Nota:
- Podeu fer aquesta recepta amb cloïsses, navalles si us agrada més.
- El sofregit, es pot fer amb antelació.
- En el sofregit, si voleu, li podeu afegir 3 cullerades de crema de llet.
- Els musclos i les escopinyes, també es poden obrir al vapor amb antelació. Sempre conservant-los submergits amb l'aigua d'obrir-los.
-Amb els caps de les gambes i les pells podeu fer una salsa de gambes per un altre dia.
Subscriure's a:
Comentaris del missatge (Atom)
Quina bona pinta. Molt ben explicat. M'encanta el teu blog.
ResponEliminaMoltíssimes gràcies.
ResponElimina