Ingredients per 2 persones:
- 1 Sípia mitjana tallada a quadrets.
- 12 cloïsses, si poden ser gallegues.
- 200 g de fideus.
- 2 carxofes tallades a octaus.
- 2 grans d'all.
- 1 ceba mitjana tallada a dauets.
- 3 tomàquets madurs de pera.
- Un raig de conyac.
- Un rajolí d'oli d'oliva.
- sal, pebre negre molt.
- 1 cullereta de pebre vermell dolç.
Elaboració:
1- Netegem molt bé la sípia de pell i sorra que pot tenir en els tentacles. Guardarem la melsa per afegir al sofregit. També li traurem la boca i els ulls. Un cop neta la reservem.
2- Prepararem totes les verdures. Primer tallarem la ceba com hem dit, a dauets. Després ratllarem els tomàquets i per últim trinxarem els grans d'all.
3- En una paella posem el rajolí d'oli, un raig de conyac i la sípia, tot en fred. Encenem el foc i deixem que es faci. Primer deixarà anar una mica d'aigua i tot seguit quan aquesta s'evapori es començarà a daurar. Quan està una mica daurada, afegim la ceba i li donem unes voltes i la deixem que s'estovi i agafi color.
4- Quan la ceba ha agafat una mica de color, afegim els alls, remenem perquè no es cremin i tot seguit afegim el tomàquet, donem unes voltes i deixem coure el sofregit durant 10 minuts, més o menys, ha de quedar un coloret fosc. Ara serà el moment d'afegir-li el pebre vermell, remenem per incorporar, i també la melsa de la sípia. La desfarem en el sofregit amb l'ajuda d'unes tisores o trossejant-la amb la punta d'una cullera de fusta. Remenem durant 2 minuts, fins a incorporar-la del tot al sofregit.
5- Passat aquest temps, afegirem un got d'aigua mineral calenta i deixarem coure el sofregit i la sípia durant uns 10 minuts. Això ho faig perquè el temps de cocció dels fideus és molt curta, els que jo gasto és de 8 minuts, i quedaria la sípia poc feta i dura.
*Mentre es va fent el sofregit, en una paella amb una mica d'oli fregim una mica les carxofes i les reservem per afegir les després amb els fideus.
* També, obrim les cloïsses al vapor, posant-les en un cassó amb una mica d'aigua i tapades. Quan comencin a obrir-se les de baix, les remenem una mica fins que s'obrin totes. Les apartem del foc i reservem.
6- Un cop la sípia és una mica tova i l'aigua s'hagi consumit, el sofregit estarà fet. El retirem del foc, el tapem i el reservem per acabar més tard. Si és que voleu anar a fer una altra cosa o bé per esperar que vinguin els convidats.
8- Aboquem els fideus al sofregit, les carxofes, remenem suaument, encenem el foc i quan hagi agafat calor afegim l'aigua mineral a punt de bullir fins a cobrir-los. Salpebrem i deixem coure el temps que posa en el paquet de la pasta. Quan faltin dos minuts pel final de la cocció, repartim per damunt les cloïsses i acabarem la cocció.
BON PROFIT!
Nota:
- Jo no faig servir fumet quan poso la melsa de la sípia. Ja té un intens sabor a mar.
- No poseu més aigua del compte, és millor afegir una mica si cal.
- Podeu fer allioli per acompanyar.
- La pasta de la marca De Cecco és molt recomanable.
- Si no és temporada de carxofes, podeu posar una altra verdura com espàrrecs verds o albergínia a daus. Si no voleu, no poseu cap, també us quedarà molt bo.
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada
Gracias por participar en esta página.