dijous, 14 de juny del 2018

VICHYSSOISE


Una sopa freda molt refrescant pels dies de calor.



Ingredients per 5 persones

- 6 porros


- 1 ceba tendra.
- 1 patata mitjana (150 g.)
- 1,500 l. De caldo suau d'au.
- 150 cc de nata liquida per cuinar
- una nou de mantega.
- Un rajolí d'oli d'oliva verge extra 
- un polsim de sal.
- julivert o cibulet per decorar

* Per fer el caldo necessitareu:

- 1,500 l. d'aigua mineral
- la part verda dels porros
- 1 pastanaga
- 1 cuixa de pollastre i una carcassa
Posar l'aigua a escalfar i quan arrenqui el bull, introduir tots els ingredients i deixar bullir durant 30 minuts. Passat aquest temps colar i reservar per fer la vichyssoise.
No poso molta sal, la rectifico quan faig la vichyssoise.

Elaboració.

1- Netegem molt bé els porros i els tallem a trossets aprofitant només la part blanca. Pelem la patata i la ceba i també els trossegem .

2- En una olla posem la mantega amb un raig d'oli i quan està fosa i sofregim els porros, la ceba i la patata sense deixar que agafin color. Seguidament afegim el caldo fins a cobrir i dos dits.

3- Deixem bullir fins que estiguin les verdures cuites, uns 20 minuts aproximadament.

4- Tot seguit traiem l'excés de caldo i el reservem. Triturem els porros, la ceba i patata, i anem afegim caldo reservat, fins que quedi cremós. Seguidament, passem pel colador xinès o colador de malla perquè quedi molt fi, sense fibres dels porros i la ceba.

5- Tornem a posar la crema a l'olla i anem afegint la crema de llet remenant per incorporar-la bé. Deixem temperar.

6- Per últim posem la preparació a la nevera. Servim molt fred i decorar a gust.
Per decorar podem posar pel damunt:
- encenalls o dauets petits de pernil serrà.
- dauets de pernil i trossets de raïm
- o simplement cibulet o julivert trinxat.

Nota.
-Si no voleu fer el caldo o no en teniu. Podeu fer la recepta amb 1,500 l. d'aigua mineral i quan arrenqui el bull amb les verdures afegiu una pastilla de caldo concentrat d'au.
- També queda molt bé i molt refrescant posant en lloc de la patata, ametlles marcona crues. Les introduïm en fred, triturades amb l'ajuda d'una mica del caldo, i després de triturar i colar les verdures.





BON PROFIT!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Gracias por participar en esta página.