dimecres, 20 de juny del 2018

CREMA FREDA DE REMOLATXA I PASTANAGA

No havia provat mai una crema de remolatxa. Sabia, perquè m'agrada molt informar-me dels beneficis nutricionals dels aliments, que aquesta arrel té unes propietats alimentàries molt beneficioses. És rica amb minerals, proteïna, vitamines i per descomptat és boníssima.

Doncs aquí teniu la recepta que no és gens complicada i que us solucionarà un entrant en aquests dies de calor.




Ingredients per 5 persones:

- 4 remolatxes mitjanes
- 4 pastanagues
- 1 gra d'all
- 1 ceba mitjana
- Un tros de gingebre fresc de 2,50 cm, ratllat.
100cc de crema de llet o si us agrada més llet de coco
- Suc de mitja taronja
- Una cullerada de mantega
- 1 culleradeta de farigola
- Sal i pebre al gust
- Oli d'oliva
- Per decorar una miqueta més de gingebre ratllat i pebre blanc mòlt.




Elaboració:
1- Preparem les verdures i escalfem el forn a 180°
Les pastanagues les rentem, pelem i les assequem.
Les remolatxes només les rentem molt bé, amb l'ajuda d'un fregall i sota l'aigua. Les eixuguem. I les pelarem més tard.
La ceba la tallem a trossets i piquem l'all. Seguidament ratllem el gingebre, tenint en compte que també necessitarem una mica, per adornar.
Preparem el suc de la mitja taronja.

Ara ja tenim totes les verdures preparades.

2- Cobrim una safata de forn amb paper d'enfornar. Untem les pastanagues amb oli i les condimentem amb farigola i sal. Seguidament emboliquem les remolatxes amb paper d'alumini. Ara les posem al forn, que ja estarà calent, i les deixem coure durant 30 minuts.
Passats els 30 minuts, les traiem del forn i les deixem refredar. Un cop fredes, pelem la remolatxa i la trossegem. Trossegem també la pastanaga.













3- Ara, en una olla posem la mantega, un fil d'oli i comencem a sofregir la ceba, l'all i el gingebre durant uns 3 minuts. Seguidament introduïm la remolatxa i la pastanaga i li donem unes voltes. Cobrim amb aigua i deixem coure durant 20 minuts.




La ceba

El gingebre

l'all
 




Passat aquest temps, deixem refrescar. Quan estigui temperat, posem la preparació al processador i comencem a triturar. Incorporem el suc de taronja i després la crema de llet. Rectifiquem de sal i pebre. Quan hagi adquirit un aspecte cremós i homogeni ho passem a un recipient adequat i ho posem a la nevera per consumir ben fred.






Afegim el suc de taronja i la crema de llet

4- Quan sigui el moment de menjar, el repartim en vols i ho decorem amb gingebre acabat de ratllar i pebre blanc mòlt.







NOTES:
- Aquesta crema també es pot consumir tèbia, està riquíssima.


- La podem decorar també amb cibulet trossejat, encenalls de pernil, etc.


- Si la feu amb llet de coco i només amb oli, serà una crema vegana molt nutritiva i sana.


- Un truc per ratllar el gingebre fàcilment és:
Pelar primer el gingebre rascant la pell amb la vora d'una cullereta de postres. Després, el congelem ja pelat i quan faci falta el ratllem amb un ratllador. En estar dur, es ratllarà sense cap dificultat.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Gracias por participar en esta página.