dilluns, 22 d’octubre del 2018

ARRÒS CHAUFA (Recepta peruana)






Un dels plats més típics de la cuina peruana, l'arròs chaufa. El mestissatge entre el menjar peruà i xinès.

Ingredients per 2 persones:

- 170 g d'arròs.

- 1 sípia tallada a daus petits.
- 1 ou
- 4 cebes tendres franceses tallada a rodelles
- Un terç de pebrot vermell tallat a daus
- Mig pebrot verd tallat a daus
- Una cullerada de gingebre ratllat
- Salsa de soja
- Salsa Valentina o alguna salsa picant que us agradi

Elaboració:

1- Bullim l'arròs amb abundant aigua salada, el temps que calgui per tipus d'arròs que escolliu. Jo, he fet servir l'arròs semillarg cristal·lí del Moli de Pals. L'he cuit durant 12 minuts, el suficient perquè quedi grenyal, ja que després l'acabarem de fer 2 o 3 minuts més a la paella amb la resta d'ingredients.

2- Farem una truita amb l'ou que tenim i la reservarem per tallar-la un cop freda a tires o dauets.



3- En una paella, posem una mica d'oli i fregim la sípia fins que quedi daurada.

4- A la paella amb la sípia, afegim els alls i tot seguit hi posem la ceba, el pebrot vermell i el verd. Deixem coure tot junt 7 minuts fins que tot agafi coloret. Ara hi afegim el gingebre, remenem durant 1 minut per integrar.



Afegim el gingebre

5- Escorrem l'arròs, que ja estarà cuit i l'afegim a la paella amb tots els ingredients. Remenem durant un parell de minuts per barrejar-los.



6- Ara és el moment de posar la salsa de soja, això serà una mica al gust de cadascú, ja que és una mica salada i pot quedar una mica fort si ens passem de quantitat.

7- Per últim posem per damunt la truita tallada. Ja podem servir acompanyat de salsa Valentina al gust de cadascú i gaudir d'aquest arròs senzill però molt saborós.





Nota:
- L'arròs també es pot coure, posant el doble d'aigua que d'arròs. Quan acabi de coure quedarà sec perquè haurà absorbit tota l'aigua.
- Es pot afegir pèsols o gandules verdes típics de la República Dominicana i Puerto Rico.
- El gingebre és més fàcil de ratllar si abans el pelem i el congelem. En estar més dur es ratlla fàcilment.



Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Gracias por participar en esta página.