Un plat que pot servir com entrant, per aperitiu o pica-pica.
Ingredients:
- 500 g de tellerines.
- 2 grans d'alls
- 1 ceba gran
- 4 tomàquets madurs ratllats
- 1 cullerada de pebre vermell dolç
- Pebre negre molt.
- 1 rajolí de vi blanc sec
Elaboració:
1- Posem un raig d'oli a la paella. Quan sigui calent, posem, els alls i la ceba, deixem fer durant uns minuts fins que estigui ben toveta i hagi agafat color.
2- Ara afegirem els tomàquets, donem unes voltes i deixem coure durant 10 minuts fins que hagi agafat un color brillant.
3- Tot seguit, afegirem el raig de vi blanc, remenarem i deixem evaporar l'alcohol i afegim la cullerada de pebre vermell i polsim de pebre negre molt. Tornem a remenar perquè es barregin bé els ingredients.
4- Ara afegirem les tellerines, tornem a remenar perquè es barregi amb el sofregit. Tapem, d'aquesta manera és més fàcil que s'obrin.
En aquest procés, anirem aixecant la tapa i remenant de tant en tant, fins que estiguin totes les tellerines obertes.
5- Quan veiem que s'han obert, tanquem el foc i escampem per damunt una mica de julivert trinxat.
Bon profit!!
Nota:
- Encarreguem al peixater o peixatera les tellerines perquè siguin ben fresques.
- Quan arribem a casa, les posarem en aigua freda i una cullerada de sal perquè purguin la sorra que puguin tenir. El temps serà com a mínim 30 minuts però millor 1 hora.
- A mi m'agrada fer aquest plat, al mateix dia que l'haig de menjar, perquè si no trobo que la carn de la tellerina s'asseca una mica.
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada
Gracias por participar en esta página.