dijous, 25 d’octubre del 2018

MUSCLOS AMB PERNIL IBÈRIC

He tingut una sorpresa!! No em pensava que aquesta manera de fer-los m'agradaria tant.

Aquesta recepta, està inspirada en una del restaurant Portinyol d'Arenys de Mar. La vaig obtenir per una clienta meva que era assídua d'aquest restaurant.
És fàcil de fer i original, no us decebrà.



Ingredients per 2 persones: 

- 1/2 kg de musclos.



- 1 ceba de Figueres, tallada a llunes.

- 100cc de crema de llet.

- 50g de pernil Ibèric, tallat a trossets petits.

- Oli d'oliva.

- un polsim de pebre negre molta.

- un raig de vi blanc.


- Reservar l'aigua colada de la cocció dels musclos.



Elaboració:

1- Obrim els musclos al vapor, els reservem tapats perquè no s'assequin.

(Per obrir els musclos, els posem en una olla al foc amb una mica d'aigua, el vi blanc i els tapem.

Remenem de tant en tant fins que es comencin a obrir.)






2- Fregim la ceba fins que agafi un color daurat.
 A mitja cocció posem un rajolí de vi blanc sec, un rajolí d'aigua de la cocció dels musclos i deixem reduir.
Tot seguit incorporem el pernil, donem unes voltes i seguidament hi posem la crema de llet. Afegim un polsim de pebre negre. Deixem reduir 2 minuts a foc suau. Vigilem que la crema de llet no espesseixi molt, si passes podeu afegir una mica més d'aigua de la cocció.










3- Ara és el moment de posar els musclos que prèviament haurem tret una de les valves.






4- Deixem que cogui tot junt uns minuts, sacsejant la paella de tant en tant, perquè els musclos agafin el gust de la salsa. 

5- Servim i mengem, acompanyat d'un bon pa per sucar la salsa.





Bon profit!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Gracias por participar en esta página.