dissabte, 24 de novembre del 2018

MAGDALENES DE CEREALS I LLAVORS


Aquesta és la meva versió de les magdalenes que varen fer l'altre dia a Cuines de TV3.
Dic que és la meva versió, ja que em va agafar moltes ganes de fer-les i no tenia a casa tots els ingredients de la recepta original.


A vegades no faig les receptes tal com les llegeixo o veig i així també experimento sobre la marxa i sempre és una intriga.


La infusió de la llet la vaig aromatitzar amb Cardamom i gingebre en pols en lloc de gingebre natural.


Les llavors de lli, les vaig substituir per gerds deshidratats i trossets de xocolate, i en lloc de sèsam per decorar, jo vaig posar llavors de rosella. 


En quant els greixos, en lloc d'oli de coco vaig fer servir oli d'oliva i de gira-sol.


Us haig de dir que han quedat força bé. Són unes magdalenes molt saboroses i amb un avantatge molt important que conté ingredients saludables i també una quantitat important de fibra.







Ingredients:


- 2 ous


- 1 llimona
- 125 g llet
- 60 g sucre morè de canya integral
- 1/2 culleretes de cafè de gingebre en pols
- 10 grans de Cardamom
- 140 g farina fluixa
- 50 g oli d'oliva
- 50 g oli de gira-sol
- 35 g flocs de civada
- 25 g de gerds deshidratats
- 1/2 sobre de llevat en pols
- llavors de rosella, per decorar.


Elaboració:


1- Posem a infusionar la llet amb la pell de llimona, el cardamom i el gingebre. No cal que arrenqui el bull, apaguem el foc abans i tapem, deixant refredar i infusionar durant 10 minuts.





2- Mentrestant, separem els rovells de les clares. En el perol dels rovells, posem el sucre i batem fins que quedi una crema homogènia.

Les clares, les semi-muntem amb un polsim de sal, i les reservem.






3- Seguidament, anem afegint, en el bol dels rovells i el sucre, la barreja dels dos olis. Ho farem a poc a poc i baten fins a integrar-los del tot. Un cop integrats, afegim les clares. 


4- Ara, afegim la llet que ja estarà tèbia. Batem una mica per barrejar. 
Tot seguit, afegim la farina i el llevat, tamisats.






5- Per últim, afegim els flocs de civada, els gerds i el xocolate. Remenem per integrar tots els ingredients a la massa.







6- Escalfem el forn a 180°


7- Omplim els motlles de magdalenes que els haurem posat dins d'una safata de fer magdalenes per evitar que els papers s'obrin i es deformin al coure.








8- Un cop plenes, espolsem per damunt una mica de sucre i de llavors de 

rosella.



El forn a 180º i la safata a la part més baixa 

9- Introduïm la safata en el forn calent i deixem coure durant 15 minuts, més o menys. El temps dependrà de la mida de les magdalenes i del forn de cadascú.
És convenient que comproveu la cocció, passat el temps indicat, punxant al mig d'una magdalena amb un escuradents. Si surt mullat, faltaran uns minuts més i si surt sec, ja estaran llestes.




Nota:
- Per omplir els motlles, podeu fer servir una mànega pastissera.
- El forn ha d'estar molt calent, així pujarà bé la massa.
- És important posar la safata a la part més baixa.
- Si feu dues tandes de magdalenes, espereu que el forn estigui un altre cop molt calent.







3 comentaris:

  1. Hola.Tenen molt bon aspecte. Les vaig a fer però no tinc clar quan afegeixo les clares montades. Gràcies!

    ResponElimina
  2. Hola. M'agrada molt la recepta. No en queda clar quan afegeixo les clares montades. Gràcies.

    ResponElimina
    Respostes
    1. Perdona que hagi trigat tant a contestar, tenia la configuració de les entrades dels comentaris al blog malament i no m'he adonat fins ara.
      De totes maneres, faltava escriure a la recepta el moment d'afegir les clares d'ou. Gràcies al comentari he pogut corregir l'error. Ara ja està arreglat. Moltes gràcies!

      Elimina

Gracias por participar en esta página.