dissabte, 17 de novembre del 2018

POLLASTRE DE PAGÈS ROSTIT AMB PRUNES I PINYONS


Aquesta recepta és típica del nostre receptari català. És un plat que pels seus productes de qualitat i proximitat queda deliciós.
Té una elaboració que no comporta cap dificultat. Un cop preparat sols hem de vigilar i deixar coure a foc lent,una de les característiques de la cuina de cassola.

Jo aquest any he pensat fer-lo per les festes Nadalenques. Així farem record d'aquesta cuina dels nostres avis i pares, una cuina que hem de mantenir i transmetre perquè perduri.





Ingredients per 4 persones:

- 1 pollastre de pagès a octaus


- 2 cebes de Figueres a trossos.
- 2 tomàquets madurs tallats en quatre trossos
- 1 fulla de llorer
- 4 grans d'all
- sal i pebre negre
- Un bon raig d'oli verge extra 
- una nou de llard.
- 12 prunes 
- 100 g de pinyons del país
- Un raig de vi ranci
- Un raig de conyac
- un got d'aigua mineral o de brou.

Elaboració:

1- Primer de tot, rentarem el pollastre i socarrimem les plometes de les puntes de les ales i de les cuixes, i també fem una repassada per tota la pell.

2- El salem i empebrem . Posem una cassola amb un raig d'oli i el llard. Quan agafi temperatura, fregim el pollastre fins que estigui daurat. Seguidament, afegim la ceba i els alls que els haurem esclafat una mica. Quan la ceba agafa una mica de color hi posem els tomàquets, la fulla de llorer i deixem coure tot junt durant uns 30 minuts. Tot seguit afegim el raig de vi ranci i de conyac. Deixem evaporar i reduir l'alcohol.




3- Un c
op reduït l'alcohol, afegim mig got d'aigua o de brou i deixem que cogui, a foc baix i la cassola tapada, fins que el pollastre estigui tou que serà després de 30-40 minuts. Anem afegint aigua o brou si cal.

4- Mentrestant, en una paella amb una mica d'oli fregim els pinyons. Seguidament, afegim en un costat de la cassola els pinyons i les prunes. Deixem coure 5-10 minuts més tot plegat.
 
5- Ara ja podem menjar-lo o bé el podem deixar refredar i guardar a la nevera per l'endemà.



NOTA:

- El temps de cocció és orientatiu, dependrà del pes del pollastre i de la rassa.
- Aquesta recepta també es pot fer sense tomàquet.
- Espot afegir una branqueta de canyella al rostit.
- Podeu afegir bolets, saltats prèviament amb una mica d'oli i all.

* Editaré una altra recepta de pollastre rostit però aquest cop serà amb picada i bolets

- Si voleu allargar les racions, podeu afegir-hi trossos de conill i de costella de porc.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Gracias por participar en esta página.