dijous, 1 de novembre del 2018

CODONYAT CASOLÀ




COM FER CODONYAT CASOLÀ:

1- Rentem bé els codonys. Vigilem que la pell quedi ben neta fregant amb les mans a sota l'aigua.



2- Els posem bullir en una olla gran amb aigua. Durant 40/45 min.



3- Un cop cuits. Els pelem i tallem la polpa en trossos petits.




4- Quan tinguem els codonyats trossejats, pesem la quantitat de polpa, i del pes resultant, haurem d'utilitzar el 80% d'aquest pes en sucre.

5-En una olla gran i plana, aboquem la polpa de codony i afegim tot el sucre. Remenem i cuinem a foc baix / mitjà. A poc a poc el sucre s'anirà integrant amb la fruita.




6- Quan el sucre estigui integrat, passem la batedora per fer una barreja més fina. Anem remenant de tant en tant, amb una cullera de fusta. La polpa anirà espessint i enfosquint.
Amb total cuinarem fins que la barreja es desenganxi de les parets.




7- Sabrem que estarà del tot cuit quan la cullera de fusta s'aguanti per si sola al mig de la massa.




8- Quan arribi aquest moment, deixarem refredà dins d'uns motlles rectangulars o de la forma que li vulgueu donar al codonyat. 

9- Quan sigui fred el codonyat el podem guardar a la nevera durant molt de temps, ja que el sucre és un gran conservant. També el podem fer en porcions al vuit si tenim la possibilitat de fer-ho.






SUGGERIMENTS:

El codonyat el podem fer servir per a moltes receptes, com són:

- Per fer canapès amb formatge o pernil serà.

- Per fer canelons de codonyat amb pernil i crema de formatge

- Per posar per damunt de iogurt i de gelats.

- També es pot fer servir com a base d'una salsa agredolça

*Fregir en una paella i a foc lent l'all tallat a làmines. Tot seguit, afegir el codonyat i remenar fins que aquest es desfaci. A continuació, agregar el vinagre de Mòdena i, sense de deixar de remoure, esperar que la mescla dels ingredients quedi ben lligada.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Gracias por participar en esta página.