Aquest arròs és una recepta d'Oriol Blanes, xef de l'Espai del Peix de Palamós.
És una recepta deliciosa i els seus ingredients són molt econòmics. És d'aquells arrossos que no són la típica paella i que a mi m'encanten.
Us proposo que la proveu i si us agrada, estaré molt contenta que m'ho feu saber amb un comentari o bé posant-me un "m'agrada" a la foto del meu perfil d'Instagram o de Facebook.
Ingredients per a 4 persones:
- 400 g d'arròs bomba
- 400 g de cananes
- 4 tomàquets madurs ratllats
- 2 cebes grans de Figueres tallades a brunoise
- 4 talls de botifarra negre, tallada a daus.
- Sal i pebre negre molta
- Oli d'oliva extra
- 1,200 l Aigua mineral, per coure l'arròs.
- 2 Carxofes, una tallada a octaus i l'altra tallada molt fina per fer els xips.
Elaboració:
1- Netegem les cananes i tallem el cos a quadrats i les potes a trossets petits.
2- En una paella posem una mica d'oli i fregim una mica els daus de botifarra. Reservem.
3- En la mateixa paella, fregim una mica la carxofa tallada a octaus i la reservem. Tot seguit i afegint una mica més d'oli, si cal, fregim les xips de carxofa fins que quedi ben torrades. Escorrem i reservem sobre un paper absorbent.
4- Ara en una cassola de ferro posem una mica d'oli, les cananes i la ceba i deixem coure a foc baix durant 30 minuts, fins que agafi un color fosc. Després, afegim el tomàquet i deixem coure 20 minuts més.
*Fins aquí podem deixar l'arròs, per acabar-lo més tard.
5- Ara, posem l'arròs i les carxofes a octaus, remenem una mica suaument. Tot seguit, incorporem els daus de botifarra i l'aigua bullent, posem sal i pebre al gust i deixem coure 17 minuts.
6- Finalment, apaguem el foc i decorem amb els xips de carxofes al vostre gust.
Notes:
- La recepta original no hi posa carxofes, en lloc de xips hi posa rodelles de botifarra assecada al forn.
- Si feu servir arròs normal, la quantitat d'aigua serà, 2 mides d'aigua per cada mida d'arròs.
- Si feu servir arròs Bomba, la quantitat d'aigua serà, 3 mides d'aigua per cada mida d'arròs.
- En aquest arròs no es fa servir fumet, ja que les cananes són molt saboroses.
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada
Gracias por participar en esta página.