dilluns, 6 d’abril del 2020

PASTÍS DE CREMA D'AMETLLES AMB XOCOLATA

Una recepta dolça i molt fàcil per fer per qualsevol festa, tant per aniversari, com Mona de Pasqua, per rebre a uns amics a berenar a casa, etc.


Ingredients 8 persones:
- 300 g (28 unitats) de galetes Núria de @galletasbirba


Per a la crema:
-500 cl de llet -1/2 branca de canyella.
- La pell de mitja llimona 
- 3 rovells d'ou
- 100 g de -sucre
- 35 g de Maizena
- 150 g d'ametlla mòlta


Per a la cobertura:
- 100 g de xocolata 70% cacau -50 g de mantega
- 50 g de sucre llustre


Per decorar:
- Unes boletes de xocolata blanca, negra i amb llet.


Elaboració:


1. Preparem la crema d'ametlles. Posem un cassó amb la llet, la pell de llimona i la canyella i portar a ebullició. Apagar i deixar infusionar 30 minuts.



2. Passat aquest temps colarem la llet que hi haurà agafat tot l'aroma de la canyella i la llimona, i estarà temperada.

  
3. Ara en un bol, casquem els ous i posem en el vas de minipimer els rovells, l'ametlla, la maizena, el sucre i 150 cl de la llet que hem colat. Batem amb les varetes elèctriques fins a obtenir una crema fina.





4. Barregem la crema obtinguda amb la resta de llet, batem fins a integrar-la.



5.Posem tot en un cassó a foc suau a coure. Remenem constantment, fins que espesseixi. Retirem de foc i deixem temperar, tapada amb film a pell.


6. Ara realitzarem el muntatge del pastís

Col·locarem set galetes en forma de flor i anirem posant capes de crema i de galetes successivament fins a aconseguir quatre pisos, acabarem amb una de galetes. La crema no ha d'estar freda, així costarà menys d'untar les galetes.
Un cop acabades les capes, ho guardem tapat a la nevera.






7. Posem a fondre la xocolata al bany Maria. Batem la mantega amb el sucre llustre i afegim a la xocolata, remenem per integrar.



8. Traiem el pastís de la nevera i el cobrim amb la xocolata per tota la superfície, ha de caure pels costats. Finalment, decorem amb boletes de xocolata o amb encenalls de xocolate blanca o amb el que més us agradi.






Ho Servirem ben fred.





Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Gracias por participar en esta página.