dimecres, 22 d’abril del 2020

SOPA DE PEIX AMB SALSA ROUILLE


Ingredients per a la sopa:
- 2 kg de peix de roca i un grapat de galeres o crancs.
-2 l d'aigua
-2 porros picats
- 2 grans d'all
- 1 ceba picada
- 1 branca d'api picat
- 1 tomàquet a trossets
- 1 bulb de fonoll picat
- 1 fulla de llorer
- uns brins de safrà
- julivert, sal i pebre.
- sal




Per la maionesa:
- 1 rovell d'ou
- 1 gra d'all
- 1 got d'oli d'oliva
- 1 culleradeta de pebre roig picant o no, al gust.
- Quatre llesques de pa de barra.


Elaboració:


1- Sofregim la ceba, fonoll, api, porros i 2 alls picats durant 5 minuts amb oli d'oliva verge extra.


2- Afegim el tomàquet, el julivert, llorer i sal, sofregim durant 10 minuts alguna vegada perquè no s'enganxi.


3- Afegim el peix i les galeres o crancs, el safrà i una mica de sal. Cobrim amb l'aigua i deixem coure a foc mitjà durant 20 minuts.


4- Retirem el peix i el llorer. Triturem el que queda en el brou i ho passem per un colador o xinès. Quan el peix hagi refredat una mica, l'esmicolem. Reservem tapat.


5- Amb 4 llesques de pa, 1 rovell d'ou, 1 all, el pebre vermell, 1 got d'oli, sal i pebre. Fem una maionesa.


6- Torrem la resta del pa. Reservem


7- Servim la sopa i a part les torrades de pa, la salsa i el peix que haurem esmicolat.




Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Gracias por participar en esta página.