És un risotto que no comporta cap complicació.
Aquí teniu la recepta, que us agradarà i la fareu més d'un cop.
Ingredients per a 2 o 3 persones:
- 200 g d'arròs
- 1 ceba tallada a brunoise petita
- 1/2 gotet de vi blanc sec
- 30 g de ceps
- oli d'oliva
- 30 g de mantega a trossets
- 30 g de parmesà ratllat o més, això al gust de cada un. (Si no teniu parmesà, podeu posar, manxec semi o sec)
- Si voleu, podeu posar una mica de pastanaga tallada molt petita o pèsols. Jo aquest cop no he posat perque l'arros que tenia ja venia preparat amb una mica de verdura deshidratada.
Elaboració:
1- En una paella fregim la ceba amb una mica d'oli, durant 10 minuts a foc suau. A mitja cocció, hi afegim el vi i deixem evaporar l'alcohol.
2- Mentre posem els ceps en un pot amb aigua calenta per hidratar, uns 15 minuts. Després aprofitarem aquesta aigua, no la tireu.
3- Quan la ceba és feta, hi afegim la pastanaga i coem dos minuts més.
4- Colem els ceps que ja estaran hidratats, i els afegim a la ceba, remenem. Reservem l'aigua que la posarem a escalfar.
5- Ara, afegim l'arròs al sofregit de la ceba i donem unes voltes per integrar.
6- Seguidament, afegim l'aigua, que ja tindrem ben calenta, fins a cobrir una mica l'arròs, remenem amb la cullera.
Aquest arròs ha de coure en total, uns 15 minuts més o menys. En aquest temps anirem afegint un cullerot d'aigua calenta a mesura que es vagi consumint, i fins que l'arròs acabi de coure.
7-Quan faltin 2 minuts per acabar la cocció, afegim la mantega, remenem enèrgicament per integrar, seguidament afegim el formatge ratllat i seguim barrejant fins a acabar de barrejar molt bé i emulsionar donant cremositat a l'arròs.
8-Tapem i deixem reposar 2 minuts.
Llest!! Servir i menjar
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada
Gracias por participar en esta página.