dijous, 30 d’abril del 2020

RISOTTO DE CEPS

Si teniu sempre com jo, ceps deshidratats a casa podreu fer aquesta recepta molt bona i amb un resultat genial. L'arròs que podeu utilitzar pot ser un CarneroliArborio o el que tingueu a casa, sempre vigilant els diferents temps de cocció. 
És un risotto que no comporta cap complicació. 
Aquí teniu la recepta, que us agradarà i la fareu més d'un cop.




Ingredients per a 2 o 3 persones:
- 200 g d'arròs
- 1 ceba tallada a brunoise petita 
- 1/2 gotet de vi blanc sec 
- 30 g de ceps 
- oli d'oliva
- 30 g de mantega a trossets 
- 30 g de parmesà ratllat o més, això al gust de cada un. (Si no teniu parmesà, podeu posar, manxec semi o sec) 
- Si voleu, podeu posar una mica de pastanaga tallada molt petita o pèsols. Jo aquest cop no he posat perque l'arros que tenia ja venia preparat amb una mica de verdura deshidratada.



Elaboració: 
1- En una paella fregim la ceba amb una mica d'oli, durant 10 minuts a foc suau. A mitja cocció, hi afegim el vi i deixem evaporar l'alcohol. 



2- Mentre posem els ceps en un pot amb aigua calenta per hidratar, uns 15 minuts. Després aprofitarem aquesta aigua, no la tireu. 

3- Quan la ceba és feta, hi afegim la pastanaga i coem dos minuts més. 


4- Colem els ceps que ja estaran hidratats, i els afegim a la ceba, remenem. Reservem l'aigua que la posarem a escalfar. 


5- Ara, afegim l'arròs al sofregit de la ceba i donem unes voltes per integrar.


6- Seguidament, afegim l'aigua, que ja tindrem ben calenta, fins a cobrir una mica l'arròs, remenem amb la cullera. 
Aquest arròs ha de coure en total, uns 15 minuts més o menys. En aquest temps anirem afegint un cullerot d'aigua calenta a mesura que es vagi consumint, i fins que l'arròs acabi de coure. 



7-Quan faltin 2 minuts per acabar la cocció, afegim la mantega, remenem enèrgicament per integrar, seguidament afegim el formatge ratllat i seguim barrejant fins a acabar de barrejar molt bé i emulsionar donant cremositat a l'arròs. 




8-Tapem i deixem reposar 2 minuts. 


Llest!! Servir i menjar


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Gracias por participar en esta página.