divendres, 15 de maig del 2020

ARRÒS MELÓS DE GAMBOT (Carabinero)

Aquest arròs tenia moltes ganes de fer-lo, he vist molts cuiners espanyols que fan servir el gambot en els seus arrossos i guisats, però jo la veritat que no l'he menjat mai, que recordi.
Avui en anar al mercat a la peixateria me l'han ofert i he aprofitat l'ocasió per treure'm aquest desig.
La recepta és d'un instagramer molt conegut que jo segueixo per les xarxes, es diu @lasrecetasdemj, aquí us deixo el seu enllaç.
És un arròs súper gustos que he elaborat amb uns ingredients molt diferents dels que jo acostumo a utilitzar quan faig el sofregit per arròs. És aquesta variació d'ingredients els que han fet que gaudís moltíssim en fer-lo i després en menjar-lo, ha quedat espectacular.
Ja tinc un altre arròs a la col·lecció de receptes!!!! 

Sóc molt fan dels arrossos i m'encanta trobar noves receptes i a sobre tan bones. 
Proveu-lo, ja em direu si us ha agradat i espero els vostres comentaris.




Ingredients per 2 persones:



- 200 g d'arròs bomba
- 250 g de gambots
- 1 sípia petita a daus. (no aprofitarem la melsa, la podeu congelar per un altre plat)
- oli d'oliva verge extra
- 1 ceba tallada a daus
- 2 grans d'all picats molt petit
- 1/2 c/postres de polpa de pimiento choricero
- 1/2 c/postres de polpa de nyora
- 1 c/postres de tomàquet concentrat
- 3 cullerades grans (de les de servir), de tomàquet triturat natural (de les de servir a taula)

- Oli d'oliva verge extra i sal
Pel fumet:
- 1,500 l d'aigua mineral
- 1 porro
- Els caps i les pells dels gambots
- 1/2 copeta de ron
- 1 c/postres de concentrat de tomàquet 
- 1 c/postres de polpa de pimientos choriceros
- 1 c/postres de polpa de nyora 
- sal
- Oli d'oliva verge extra






Elaboració:
1- Separem els caps dels cossos dels gambots. Reservem els cossos i quatre de sencers per posar al final damunt de l'arròs.





2- Tallem el porro pel mig i el rentem.


3- Posem oli en una cassola gran a on farem el fumet amb els caps dels gambots. Quan l'oli sigui calent incorporem els caps i les pells dels gambots.




Remenem i anem prement els caps amb la cullera perquè deixin anar la substància de dins.


 Tot seguit, afegim el rom, i la cullerada de nyora, la de pimiento choricero i la de tomàquet concentrat, i afegim també el porro. Remenem i deixem que cogui una mica i que s'evapori l'alcohol.



 Tot seguit afegirem l'aigua mineral, salem i apugem el foc perquè arranqui el bull. Deixem coure durant 30 minuts a foc mitjà. Si en bullir fa escuma per damunt, l'aneu traient, és normal que en faci.






4- Passats els 30 minuts, passem el porro i les pells que estan dins del fumet al
got del minipimer juntament amb un cullerot de fumet i triturem. 
Un cop triturat ho tornem a abocar dins del fumet deixem bullir 2 minuts més i colem amb un colador de malla fina. Reservem en un pot que més tard el posarem a escalfar.




5- Ara, en una cassola posem tres cullerades d'oli, posem els alls a daurar i seguidament afegim la ceba, salem una mica i deixem estofar durant 10 minuts fins que la ceba sigui tova i hagi agafat una mica de color. Apartarem una mica la ceba cap a un costat i en l'espai que queda, aprofitem per marcar una mica els gambots que hem reservat sencers, d'una manera ràpida i els reservem pel final.









6- Ara ja podem afegir la 1/2 c/p de concentrat de tomàquet, la 1/2 c/p de nyora, la 1/2 c/p pimiento choricero. Remenem i deixem coure 5 minuts més. 





Passat aquest temps, afegim la sípia, posem una mica de sal i deixem cuinar 10 minuts més remenant de tant en tant.



 Quan hagi passat aquest temps, afegim les cullerades de tomàquet triturat, mesclem i deixem coure 10 minuts més remenant sovint perquè no s'enganxi i fins que el tomàquet perdi l'aigua que conté i quedi més espès.




7- Ara serà el moment d'afegir-hi l'arròs i remenar durant 2 minuts per integrar i per nacarar l'arròs.




8- Aboquem el caldo ben calent i deixem coure l'arròs durant 15-17 minuts. Provem de sal, si fes falta rectifiquem. Remenem una mica de tant en tant perquè l'arròs deixi anar el midó i espesseixi una mica el caldo.







9- En els últims quatre minuts de la cocció de l'arròs, afegim els cossos dels gambots i col·loquem els que havíem reservat sencers, al mig de l'arròs d'una manera decorativa. 





10- Per acabar, escampem per sobre una mica de julivert trinxat petit i servim.






Suggeriments:
- Si us sobre fumet, el podeu congelar per altres receptes.
- A vegades és una mica difícil trobar gambots, heu d'aprofitar quan és temporada.
- Aquest arròs no ha de reposar. És bo, acabat de fer i una mica caldos.
- La mida de caldo per arròs melós és: 3 mides de caldo per una d'arròs. Jo en aquest arròs he fet servir 200 g d'arròs i 600 de fumet.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Gracias por participar en esta página.