dissabte, 9 de maig del 2020

ARRÒS RÀPID DE SÍPIA





Ingredients per a 3 persones:


- 200 g d'arròs bomba, aquesta quantitat sembla poc però jo prefereixo posar la sípia més gran i menjar més sèpia que arròs.


- 1 sípia mitjana-gran.

- 50 cl de conyac

- 2 grans d'all picats fi.

- 1 ceba de Figueres mitjana tallada a dauets.

- 30 cl de vi blanc sec.

- 1/2 pebrot vermell a quadrets.

- 1/2 pebrot verd a quadrets.

- 2 tomàquets madurs ratllats.

- 1 carxofa tallada a octaus.

- uns brins de safrà.

- Sal i pebre negre al gust.

- 600 cl d'aigua mineral (pot ser que necessiteu una mica més)

Per la picada final:


- 1 gra d'all sense el germen de l'interior

- Unes branquetes de julivert.

- Aigua mineral

Elaboració:

Netegem bé la sípia i aquest cop no he utilitzat no he utilitzat la salsa. La podeu congelar per a una altra ocasió o rebutjar-la. Tallem totes les verdures, així serà més ràpida l'elaboració. Posem l'aigua a escalfar, ha d'estar a punt de bullir quan la tirem a l'arròs.

1- En una cassola o paella, posem en fred la sípia, un rajolí de conyac i oli d'oliva. Encenem el gas i deixem que vagi agafant temperatura, en aquest temps donem un parell de voltes a la sípia i deixem que es faci fins que comenci a daurar-se i comenci a espurnejar. Separem i reservem a part.
Mentre en una paella a part, fregim lleugerament les carxofes ben escorregudes i seques. Les traiem i reservem, les acabarem de coure amb l'arròs.
També posarem el safrà a infusionar en una mica d'aigua calenta. 

2- En el mateix oli, si cal, poseu una mica més, fregim lleugerament els alls i seguidament afegim la ceba i un rajolí de vi blanc sec, deixem sofregir 5 minuts. Remenem i posem els pebrots. Deixem que es faci tot junt 5-7 minuts, fins que agafi un color daurat. Quan hagi agafat color, tornem a posar la sèpia amb tots els sucs que hi ha al plat i remenem per barrejar-ho tot.

3- Afegim l'arròs, donem unes voltes per integrar i tot seguit afegim l'aigua calenta. Salpebrem al gust i afegim la infusió de safrà.

4- Quan faltin 7 minuts per acabar la cocció de l'arròs posem per sobre les carxofes.

5- Mentre en el got de minipimer triturem l'all i el julivert amb un rajolí d'aigua (molt poca) per ajudar a triturar. També ho podeu fer al morter sense aigua.

6- Quan faltin 2 minuts per acabar, escampem la picada per tota la superfície.

7- Apaguem el gas i deixem reposar 2 minuts, tapat.

* La mesura d'aigua necessària per coure l'arròs, és de tres vegades d'aigua per una d'arròs.












Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Gracias por participar en esta página.