Ingredients per a 3 persones:
- 200 g d'arròs bomba, aquesta quantitat sembla poc però jo prefereixo posar la sípia més gran i menjar més sèpia que arròs.
- 1 sípia mitjana-gran.
- 50 cl de conyac
- 2 grans d'all picats fi.
- 1 ceba de Figueres mitjana tallada a dauets.
- 30 cl de vi blanc sec.
- 1/2 pebrot vermell a quadrets.
- 1/2 pebrot verd a quadrets.
- 2 tomàquets madurs ratllats.
- 1 carxofa tallada a octaus.
- uns brins de safrà.
- Sal i pebre negre al gust.
- 600 cl d'aigua mineral (pot ser que necessiteu una mica més)
Per la picada final:
- 1 gra d'all sense el germen de l'interior
- Unes branquetes de julivert.
- Aigua mineral
Elaboració:
Netegem bé la sípia i aquest cop no he utilitzat no he utilitzat la salsa. La podeu congelar per a una altra ocasió o rebutjar-la. Tallem totes les verdures, així serà més ràpida l'elaboració. Posem l'aigua a escalfar, ha d'estar a punt de bullir quan la tirem a l'arròs.
1- En una cassola o paella, posem en fred la sípia, un rajolí de conyac i oli d'oliva. Encenem el gas i deixem que vagi agafant temperatura, en aquest temps donem un parell de voltes a la sípia i deixem que es faci fins que comenci a daurar-se i comenci a espurnejar. Separem i reservem a part.
Mentre en una paella a part, fregim lleugerament les carxofes ben escorregudes i seques. Les traiem i reservem, les acabarem de coure amb l'arròs.
També posarem el safrà a infusionar en una mica d'aigua calenta.
2- En el mateix oli, si cal, poseu una mica més, fregim lleugerament els alls i seguidament afegim la ceba i un rajolí de vi blanc sec, deixem sofregir 5 minuts. Remenem i posem els pebrots. Deixem que es faci tot junt 5-7 minuts, fins que agafi un color daurat. Quan hagi agafat color, tornem a posar la sèpia amb tots els sucs que hi ha al plat i remenem per barrejar-ho tot.
3- Afegim l'arròs, donem unes voltes per integrar i tot seguit afegim l'aigua calenta. Salpebrem al gust i afegim la infusió de safrà.
4- Quan faltin 7 minuts per acabar la cocció de l'arròs posem per sobre les carxofes.
5- Mentre en el got de minipimer triturem l'all i el julivert amb un rajolí d'aigua (molt poca) per ajudar a triturar. També ho podeu fer al morter sense aigua.
6- Quan faltin 2 minuts per acabar, escampem la picada per tota la superfície.
7- Apaguem el gas i deixem reposar 2 minuts, tapat.
* La mesura d'aigua necessària per coure l'arròs, és de tres vegades d'aigua per una d'arròs.
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada
Gracias por participar en esta página.