dissabte, 7 de juliol del 2018

PA DE PESSIC AMB ALBERCOC

Us han quedat uns albercocs i estan massa madurs?
Una bona recepta d'aprofitament és aquest boníssim pa de pessic.
És una recepta inspirada en una del llibre "Los dulces de Amanda" de la xef i estilista culinària Amanda Laporte. En el llibre la recepta està feta amb pomes, jo l'he fet amb albercocs.
Així ha quedat, amb una presència bonica i un sabor espectacular.





Ingredients:

- 14 albercocs.


- 1 raig de conyac
- 4 ous
- 200 g de sucre
- 200 g de mantega a temperatura ambient, i una cullereta per untar el motlle
- 200 g de farina
- 1 cullereta de postres de llevat químic 
- un polsim de sal per muntar les clares
- 2 cullerades de melmelada de préssec

- 1 motlle rodó desmuntable de 24 cm






Elaboració:

1- Netegem els albercocs i els eixuguem. Els partim per la meitat i traiem el pinyol. Tallem tots a llunes, no cal pelar-los. Agafem la meitat dels talls i els posem en un bol amb un rajolí de conyac i els deixem macerar mentre fem la massa del pastís. L'altra meitat, els reservem tal qual.





2- Trenquem els ous i separem les clares. Batem els rovells amb el sucre fins a aconseguir una barreja blanquinosa. Afegim la mantega i seguim batent fins a incorporar del tot a la barreja. Tot seguit, tamisem la farina amb el llevat i l'incorporem a poc a poc fins a la total integració.










3- Muntem les clares, amb una mica de sal, a punt de neu. Seguidament, les incorporem a la barreja anterior, a poc a poc amb moviments envoltants de baix a dalt fins a aconseguir una massa homogènia.






4- Untem el motlle amb la mantega i aboquem al fons, la meitat de la massa. Col·loquem al damunt, els albercocs que tenim macerats. Afegim per sobre l'altra meitat de la massa, l'escampem amb cura fins a tapar els albercocs.
Ara, decorem tota la superfície amb la resta d'albercocs. Els podeu posar d'una forma circular o com més us agradi.










5- Posem el pa de pessic al forn, preescalfat a 180°, durant 45 -50 minuts fins que la superfície estigui daurada i que punxant el centre del pastís amb un escuradents, surti net.

6- El deixem refredar una mica i el pintem, amb l'ajuda d'un pinzell, amb la melmelada de préssec.




 Bon profit!

 Suggeriments:
- En els primers minuts de cocció vigileu si la superfície es torra massa. Si és així, tapeu-lo amb paper d'alumini. Jo l'he tapat.

- El meu, s'ha torrat una mica del voltant. La pròxima vegada, baixaré una mica la temperatura. Per això sempre hem de vigilar la temperatura del nostre forn i el temps.
* El temps de cocció és orientatiu, dependrà de cada forn.
*A part d'aquestes petites incidències ha quedat boníssim. No us preocupeu si us passa. Un cop l'he desemmotllat, he retallat una fina capa del voltant i ha quedat espectacular.
- El conyac és opcional.
- Es pot fer amb altres fruites.




Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Gracias por participar en esta página.