Ingredients per 2 persones:
- 6 o 8 popets
- 200 g de fideus
- 1 ceba de figueres tallada a dauets (brunoise)
- 2 tomàquets madurs de branca, tallats sense pell i sense llavors.(Concassé)
- 2 grans d'all laminats.
- 1 raig de conyac.
- 1 raig de vi ranci.
- sal i pebre negre molta.
- 1 cullereta de pebre vermell de la Vera dolç fumat.
- Oli d'oliva verge extra.
Per bullir els popets:
- 1 l. d'aigua mineral.
- 1 ceba petita de Figueres.
- 1 fulla de llorer.
Elaboració:
1- Netegem molt bé els popets. Traient la boca i el de dins del cap. Passem per sota l'aigua per desfer-nos de les impureses que poden tenir dins de les ventoses.
2- En una olla amb 1 litre d'aigua mineral bullent, posem a coure els popets amb una fulla de llorer i una ceba petita de Figueres. Els deixem bullir durant 20 minuts i 5 de repòs.
Passat aquest temps, retirem els popets de l'aigua i reservem. També reservem l'aigua de la cocció, ben colada amb un colador de fil-ferro La farem servir després per coure els fideus.
3- En una cassola de ferro, posem una mica d'oli i fregim els alls laminats. Quan els alls s'hagin enrossit, afegirem els fideus i sense deixar de remenar els rossejarem fins a tenir un color daurat. Aneu amb compte en aquest pas, ja que és molt fàcil que es torrin massa. No deixeu de vigilar i remenar. Els traiem de la cassola i els reservem.
4- En la mateixa cassola i afegint una mica més d'oli, afegim la ceba i deixem fer durant 5 minuts. Seguidament incorporem una mica de conyac i remenem. Durant la cocció de la ceba afegim una mica d'aigua de la cocció dels popets, perquè no es cremi i es vagi fent a poc a poc. Quan la veieu feta, incorporem el tomàquet i remenem fins a incorporar. Deixem coure uns 10 minuts a foc suau i vigilant. Quan porti una estona hi posarem un rajolí de vi blanc sec, una mica de pebre negre. En aquest procés, també posarem si cal una mica d'aigua de la cocció per ajudar a fer-se el sofregit i que no s'enganxi per sota.
5- Ara ja estarà fet el sofregit. Incorporem els popets que els haurem trossejat, posem un altre mica d'aigua i remenem per barrejar bé amb el sofregit. Tot seguit, afegim els fideus, remenem una mica i incorporem l'aigua de la cocció molt calenta, fins a cobrir els fideus.
6- Afegim una cullereta de pebre vermell, salem amb moderació i remenem suaument per incorporar tots els ingredients. Deixem coure la pasta, segons ens indiqui el fabricant en l'envàs. Si cal, podeu afegir miques d'aigua per acabar de coure els fideus.
Nota:
- No poseu sal en l'aigua de bullir els popets, podria ser que no quedessin tan tendres.
- Jo tinc el costum de congelar sempre els popets, crec que passa com en el pop gran que ajuda que quedin tendres.
- És un plat que es pot deixar preparat amb antelació, fins al pas abans de ficar l'aigua.
- No cal acompanyar-lo amb allioli. El seu sabor és intens i espectacular.
- Jo faig servir pasta De Cecco, mai em falla.
- Us aconsello deixar la pasta una mica al dente i reposar 2 minuts.
- Amb el que traiem del tomàquet, podeu preparar una tapa de pa torrat i tomàquet amanit amb oli, sal, pebre negre, alfàbrega i all.
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada
Gracias por participar en esta página.